GUNJA - SKIG-ovići triumfiraju: Dva filma na nacionalnim smotrama, SKIG, SRPANJ 2024.
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
Priznanje za talent i rad

Dva SKIG-ova filma na nacionalnim smotrama

GUNJA

Multimedijski centar Studio kreativnih ideja Gunja (MMC SKIG) potvrdio je prošlogodišnji uspjeh. Dva filma, TV reportaža "Gunjanski Magazin - GuMa!" i igrani film "San ili java" prošli su na Smotru hrvatskoga školskoga filma, a TV reportaža "Gunjanski Magazin – GuMa" prošla je na Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, obavještavaju iz MMC-a.
62. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 12. izdanje Smotre hrvatskog školskog filma održat će se u Varaždinu od 5. do 8. listopada. U sklopu Revije i Smotre prikazat će se 92 rada mladih autora u šest kategorija. Organizatori su Hrvatski filmski savez i Agencija za odgoj i obrazovanje, uz suorganizaciju Filmsko-kreativnog studija VANIMA i II. Osnovne škole Varaždin.
“Gunjanski Magazin - GuMa" u četiri priloga donosi presjek događanja u gunjanskoj OŠ "Antun i Stjepan Radić" koja su obilježila školsku 2023./2024. godinu. Voditeljski duo čine Ajdin Alić i DžejlaSelimović. "Gunjanski Magazin" realiziran je u sklopu projekta "Filmska pismenost u školi" i financiran je sredstvima Ministarstva obrazovanja.
Film "San ili java" nastao je na radionici (za)igranog filma na 14. LJŠFG-a, u kojem je glavni lik učenik Ajsel koji se nalazi na nastavi i strašno mu je dosadno.
Na scenariju za filmove i režiji radila je cijela filmska družina: Lorena Perek, Ana Čagalj, Ajdin Alić, Džejla Selimović, Mia Dugonjić, Ajsel Idrizi, Marija Mikulić, Tea Kuvač, Ejšan Ahmetović, Anamarija Šoljić, Dorotea Mrkonjić, Nika Pipunić, Emili Fazlić, Ejna Suljić, Alan Zunđa, Patrik Vraneš i Antonio Milevoj uz završnu riječ mentorice dr. sc. Anite Tufekčić. "Ovo je priznanje ne samo za talent učenika već i za njihovu upornost i timski rad. Ovo je samo početak njihovog filmskog putovanja, i vjerujem da ih očekuje još mnogo uspjeha u budućnosti", zaključuje Tufekčić.