Glas Slavonije
BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
Osijek, 28. 02. 2025., Ugostiteljsko turistička škola Osijek, promocija, kuharica, Tomica Đukić, Volim svoju županiju - kuharica, Tomica Đukić; Mato Lukić; Andrej KristekSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
28.2.2025., 14:35
Ivan Alilović
VOLIM SVOJU ŽUPANIJU

Chef Đukić kuha tradicionalna jela

na moderan način

Kuharica sadržava po dva recepta (u pravilu glavno jelo i desert) iz svih hrvatskih županija

Volim svoju županiju - Tradicionalna jela prema modernoj recepturi kuharica je objavljena u nakladi Hrvatske zajednice županija, a u petak je predstavljena u Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek.

Riječ je o kuharici koja sadržava po dva recepta (u pravilu glavno jelo i desert) iz svih hrvatskih županija, koje je selektirao i jela na moderan način pripremio poznati osječki chef Tomica Đukić. Bio je to, kako je priznao novinarima, vrlo izazovan zadatak.

“Iz svih je županija stiglo 88 receptura, a trebalo je odabrati njih 44. U konačnici, trebalo je to sve skuhati, fotografirati, kušati, tako da sam imao uistinu izazovan zadatak", otkrio je novinarima Đukić, koji drži kako je hrvatska tradicionalna kuhinja ono što bismo kao turistička zemlja trebali forsirati.

- Uz 88 jela koja sam imao u izboru, u Hrvatskoj imamo još puno jela. Trebala bi nam još bar jedna kuharica da ih sve obuhvatimo, a to nam pokazuje koliku širinu ima Hrvatska - rekao je Đukić.

Župan Mato Lukić istakno je kako je najveća vrijednost kuharice u tome što sadržava hrvatska tradicionalna jela koja ne smiju biti zaboravljena.

- Kuharica donosi jela iz svake od hrvatskih županija i kao takva je prava hrvatska kuharica. Siguran sam da će svaki od ovih recepata naših baka ponovno biti oživljen u našim kuhinjama - rekao je Lukić.

Sva su jela iz kuharice pripremljena i potom fotografirana u Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek.

“Ovo je zasigurno jedna od najljepših aktivnosti u kojima je sudjelovala naša škola, jer ovom kuharicom promoviramo cijelu hrvatsku nacionalnu kuhinju, što je jako važno za naše učenike, koji će uz moderne trendove u gastronomiji sada imati priliku okusiti i dašak tradicije", rekao je ravnatelj Andrej Kristek.

#Kuharica#Tomica Đukić#Ugostiteljsko-turistička škola#Mato Lukić#Andrej Kristek
Povezani članci
Europska mreža vinskih gradova RECEVIN
Županu Lukiću u Osijeku predana titula Europske regije vina Dionisio
Osijek, 19. 02. 2025., Trg. A. Strčevića, Prekogranična suradnja, RH; BIH, predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Predrag ČovićSNIMIO BRUNO JOBST
RADNI SASTANAK
Posjet Vlade Zapadnohercegovačke županije: Uče na iskustvima OBŽ-a o prekograničnim projektima
×