05.06.2023., Zagreb - Profesor Velimir Srica. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
PIXSELL
28.10.2024., 18:12
PREDAVANJE

Velimir Srića o izazovima obrazovanja

Stručnjak za menadžment, prof. dr. sc. Velimir Srića održat će u srijedu (30. listopada) u 19 sati na osječkom Građevinskom i arhitektonskom fakultetu (predavaonica 0.2.) predavanje pod nazivom "Izazovi obrazovanja u doba velikih promjena".

U predavanju će se baviti ključnim pitanjima s kojima se suočava obrazovni sustav u svijetu brzih i disruptivnih promjena. Prvo će govoriti o globalnim trendovima i utjecaju tehnologije na obrazovanje. Zatim će analizirati glavne probleme u obrazovnim sustavima, kao što su "10 smrtnih grijeha obrazovanja" i potrebu za promjenama. Prof. Srića ponudit će i strategije za unaprjeđenje obrazovanja i prilagodbu promjenama koristeći se životnim primjerima. U posljednjem će dijelu predavanja sudionici imati priliku postavljati pitanja. Predavanje je namijenjeno studentima, nastavnicima, ali i široj javnosti koja je zainteresirana za teme obrazovanja i društvenog razvoja. Ulazak je slobodan.

Srića je profesor emeritus na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom svoje akademske karijere bio je gostujući profesor na brojnim prestižnim sveučilištima, uključujući UCLA, Renmin u Pekingu, IEDC na Bledu, kao i na sveučilištima u Šangaju, Cincinnatiju, Budimpešti, Grazu, Mariboru, Sarajevu, Podgorici, Rijeci, Osijeku i Splitu.