Osijek, 12. 07. 2022, promenada Donji grad, cvijeceSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
25.10.2024., 17:53
GRADONAČELNIK POZIVA

Prošetajmo se i zajedno spojimo Gornji i Donji grad

Vrijednost uređenja obale Drave je oko 13 mil. €, projekt je to Hrvatskih voda i Grada Osijeka

Vidimo se u 10.45 sati na platou ispod stare Kožare na promenadi - poziv je to gradonačelnika Ivana Radića svojim sugrađanima na današnje (subota) zajedničko obilježavanje završetka izgradnje nove, posljednje dionice obaloutvrde u Donjem gradu.

No to je i više od toga, realizacijom te druge poddionice, od Kožare do početka nekadašnje Luke Tranzit, šetnicom uz Dravu spojeni su Gornji i Donji grad! Svečanost počinje u 10.45 okupljanjem građana i uzvanika na promenadi kod platoa ispod stare Kožare, petnaest minuta kasnije započet će šetnja novom promenadom, u kojoj će uz Osječanke i Osječane sudjelovati i brojni gosti.

Osijek, 15. 10. 2024., promenada, spojena promenada, promenada uz Dravu, šetalište uz dravu, obilazakSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST

Program se potom nastavlja kod novog lukobrana u 11.15, gdje će se uz prigodne govore i službeno obilježiti završetak ovoga za naš Osijek iznimno važnog projekta. Nakon završetka službenog dijela građani su pozvani na druženje uz kavu i kroasane u opuštenoj atmosferi. Za dodatno dobro raspoloženje pobrinut će se i nastupi osječkih glazbenih skupina, a bit će tu i još iznenađenja...

Gradnjom ovog posljednjeg dijela završen je u cijelosti produžetak promenade, koja je prije završavala kod cestovnog mosta. Novi dio realiziran je u tri dijela, počevši od 2019. godine. Prva je faza radova bila ona od cestovnog mosta do Luke Tranzit, nekih šest stotina metara. Druga, a nominalno treća dionica, bila je ona od Kožare do kraja, do vojarne Vrbik, sljedećih 800 metara. (N)ova dionica u konačnici je povezala ove, ali i dvije gradske cjeline.

Ukupna je vrijednost cjelovitog uređenja obaloutvrde i šetnice obale