Osijek, 22. 10. 2024., Trg A. Starčevića 2, Najbolja poduzetnička ideja, potpisivanje ugovora sa sponzorima, sponzori - OBŽ, Kanaan d.o.o., Osijek-Koteks d.d., Cesting d.o.o., NEXE d.d., HGK-ŽK Osijek, Vuka d.d., Slatinska banka d.d., Josip Miletić - zamjenik župana, Ivana Katavić Milardović - OBŽSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
22.10.2024., 16:35
POTPISANI UGOVORI SA SPONZORIMA

Županija raspisala natječaj kako bi nagradila pojedince za najbolje poduzetničke ideje

Potpisivanjem ugovora sa sponzorima Osječko-baranjska županija u utorak je osigurala novčani fond za nagrade u projektu "Najbolja poduzetnička ideja", a već u srijedu, 23. listopada, na mrežnoj stranici www.obz.hr i u dnevnom tisku bit će objavljen javni natječaj, koji će trajati do 7. prosinca 2024.

Riječ je o projektu koji Osječko-baranjska županija provodi 18. put, a kojim potiče i pomaže male i buduće poduzetnike da svoju ideju pretvore u poduzetnički projekt. Uz pomoć sponzora OBŽ je osigurao nagradni fond u iznosu od 10.850 eura iz kojeg će biti dodijeljeno 13 nagrada. Prva nagrada iznosi 2000, druga 1500, treća 1000, a deset je nagrada u iznosu od 635 eura. Na natječaj se mogu javiti sve fizičke osobe koje imaju dobre poduzetničke ideje i koje razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva, ali i poduzetnici početnici koji u trenutku podnošenja zahtjeva posluju kraće od godinu dana.

“Cilj nam je i ove godine potaknuti prije svega mlade ljude da razmišljaju poduzetnički, a onda im i pomoći da svoje poduzetničke ideje realiziraju i plasiraju na tržište. Moramo zahvaliti svim našim poduzetnicima, ali i Vladi RH, kao i svima onima koji se trude svojim mjerama potaknuti veću zaposlenost i rast proizvodnje", rekao je Josip Miletić, zamjenik osječko-baranjskog župana, uputivši svima koji misle da imaju dobru poduzetničku ideju poziv neka se prijave na ovaj natjačaj.

Predsjednik HGK - Županijske komore Osijek Zoran Kovačević istaknuo je kako je riječ o iznimnom gospodarskom projektu OBŽ-a, o čemu svjedoče i imena sponzora "koja uistinu nešto znače u realnom sektoru".

“Projekt ima manju financijsku vrijednost, ali je njegova simbolika izrazito snažna jer šalje poruku i poziv poduzetnicima da se ohrabre predstaviti i plasirati svoje ideje u svijet tržišta", rekao je Kovačević, ocijenivši da je već nekoliko godina gospodarska situacija za takve pothvate vrlo pogodna.

“Stabilizirala se gospodarska struktura u našoj županiji, iz godine u godinu sve je veći broj obrtnika i obveznika poreza na dobit, i to za nekoliko stotina. Rastu i ukupni prihodi, suficit vanjskotrgovinske bilance, dobit gospodarstva, investicije u dugotrajnu imovinu, a tržište rada bilježi povijesno dobre pokazatelje", istaknuo je Kovačević.

Ovogodišnji su sponzori projekta "Najbolja poduzetnička ideja" Cesting d.o.o. Osijek, Kanaan d.o.o. Donji Miholjac, Osijek-Koteks d.d. Osijek, Nexe d.d. Našice, HGK - Županijska komora Osijek, Vuka d.d. Osijek i Slatinska banka d.d. Slatina.