Ustupljena fotografija
22.10.2024., 18:12
TAMBURAŠKA SVEČANOST ZA PAMćENJE

Prvom Slavonskom večeri pogodili ukus Antunovčana

Antunovac doslovno živi Slavoniju, poštuje tradiciju i običaje. Dokaz tomu je i predivna svečanost koju je ustanovila Općina Antunovac. Pripremila je večer punu nezaboravne tamburaške glazbe, pjesme i veselja pod nazivom Slavonska večer u Antunovcu, koja je prvi put održana u Inovacijskom centru, u novonastajućem središtu sela.
Na stotine se istinskih zaljubljenika u slavonsku tamburicu okupilo na tribinama i parteru Inovacijskog centra, a Davor Tubanjski, općinski načelnik, otkriva nam kako je to samo jedan od novih sadržaja koje osmišljavaju za taj novi objekt. I mogu biti ponosni i na golem odaziv, jednostavno, jasno je da su pogodlili ukus i želje svojih mještana.

Ustupljena fotografija

- Jako dobro znamo što želimo, osluškujemo potrebe građana i radujemo se što nas mnogi podržavaju u tome, pa dobro surađujemo. Ovo je prva Slavonska večer i zasigurno će se i ova priredba, kao i druge koje smo pokrenuli, ustaliti, s vremenom postati tradicionalna. Oduvijek smo dobri domaćini, a ovaj smo put na pozornici ugostili provjerena imena slavonske estrade. Posjetitelji su uživali uz najbolje tamburaše i slavonske izvođače te osjetitli duh Slavonije s Najboljim hrvatskim tamburašima, Marijom Pavković - Snašom, Viktorijom Kulišić - Đenkom, Željkom Lončarićem - Žecom, Stjepanom Stjepkom Mlikotom i Tamburaškim sastavom Hrvatski sokol - zadovoljan je načelnik Tubanjski. 

Ustupljena fotografija

Zahvalio je svima što su bili dio prve Slavonske večeri u Antunovcu, što su zajedno proslavili bogatstvo slavonske tradicije i uživali u tamburaškoj glazbi koja ih povezuje. Za posjetitelje sve je bilo besplatno.
- Glazbenici su stvorili nezaboravnu atmosferu, a podrška publike, naših prijatelja, i zajedništvo učinili su večer još posebnijom - zaključuje Tubanjski.