Erasmusov dan u OŠ Grigor Vitez

Erasmusov dan u OŠ Grigor Vitez

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
21.10.2024., 19:15
OŠ “GRIGOR VITEZ”

Od Erasmusa do Erasmusa: Mobilnost i mnoge obrazovne prilike

Među ustanovama i organizacijama koje su proteklog tjedna obilježile međunarodne Dane Erasmusa, tako što su predstavile svoje Erasmus+ projekte i rezultate, stečena znanja i iskustva, bila je i osječka Osnovna škola "Grigor Vitez", koja je organizirala događaj pod nazivom Od Erasmusa do Erasmusa.

Na početku događaja nazočne roditelje i učenike pozdravila je koordinatorica za mobilnosti, učiteljica Jasenka Domazet. Tom je prilikom organiziran okrugli stol na kojem su učenici i učitelji podijelili svoja iskustva sa završenog Erasmus projekta Two sides of the river and the beauty between them. Vodili su ga učenici 6.b razreda i svim nazočnima prenijeli svoja iskustva, doživljaje i sjećanja iz provedenog projekta. Upravo njihov poziv na uključivanje u Erasmusove projekte na temelju proživljenih iskustava najviše je odjeknuo u cijelom događaju. Nakon toga učiteljica Adrijana Leko pozvala je učitelje sudionike novog projekta i predstavila Erasmus+ tim, koji čine koordinatorica projekta Branka Paškuljević Turniški, financijski koordinator, ravnatelj Hrvoje Brod, te učiteljice Đenana Omeragić Gatara, Ivona Tumir, Veronika Filipović, Irena Doležal, Danijela Papp, Zrinka Josipović i Marija Purgar. Prezentirala je novi Erasmus+ projekt, koji je odobren školi u svibnju ove godine i koji je službeno počeo 1. lipnja 2024. Projekt pod nazivom IN & OUT - doprinos pozitivnom i zdravom školskom ozračju inkluzivnim učenjem i učenjem na otvorenom ima za cilj povećati kvalitetu inkluzivne nastave za 20 % osnaživanjem metodičkih i upravljačkih vještina učitelja i stručnih suradnika, primjenu inovativnih pedagoških metoda te pridonijeti pozitivnom i zdravom školskom ozračju uključivanjem 50 % učenika u inovativne izvannastavne aktivnosti na otvorenom do kraja projekta. Roditeljima je prezentirala i mobilnosti predviđene projektom, a naglasak je stavljen na mobilnosti učenika.

Erasmusov dan u OŠ Grigor Vitez
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

U posljednjem dijelu događaja učiteljica Domazet objasnila je način prijave učenika, popunjavanjem online-obrasca, te kriterije prema kojima će se odabrati učenici za sudjelovanje u mobilnostima. Događaj je završeno uz nekoliko pitanja roditelja, na koja su dobili konkretne i transparentne odgovore.

“Okrugli stol održan u Grigorici u povodu Erasmusovih dana istaknuo je važnost međunarodne suradnje, mobilnosti i obrazovnih prilika koje Erasmus program nudi mladima, nastavnicima i obrazovnim institucijama te se nadamo da će ovakvi događaji nastaviti pridonositi razvoju zajednice, čime se jača i budućnost europskog obrazovnog prostora", poručila je učiteljica Domazet.