TIHOMIR PEJIN, bios, direktor, siječanj 2022

TIHOMIR PEJIN

BIOS
21.10.2024., 20:51
ZASJEDALI NADZORNI ODBORI OSJEČKE VODOVOD MONTAŽE I BIOSA

Novi direktori dviju gradskih tvrtki

U ponedjeljak su održane sjednice nadzornih odbora dviju tvrtki u vlasništvu Grada Osijeka kako bi se sanirale posljedice odstupanja Gorana Pajnića s mjesta direktora tvrtke Gradski prijevoz putnika.

Podsjetimo, krajem prošlog tjedna Pajnić je podnio ostavku na mjesto direktora GPP-a nakon što je, prema izvješću Policijske uprave osječko-baranjske, skrivio prometnu nezgodu i pobjegao, a sve to pod utjecajem alkohola. Budući da Gradski prijevoz putnika realizira veliki europski projekt modernizacije tramvajske mreže u Osijeku, nije bilo moguće odugovlačiti s izborom njegova zamjenika. Stoga je NO GPP-a u petak na prazno mjesto imenovao Darijana Rudana, koji je do tada vodio tvrtku Vodovod montaža. U ponedjeljka se pak sastao Nadzorni odbor Vodovod montaže, koja je odskora u vlasništvu Grada Osijeka, te za novog direktora imenovao Tihomira Pejina. Pejin dolazi s pozicije direktora BIOS-a, a na to prazno mjesto doći će Igor Medić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka. On se na taj način vraća na svoj početak - Medić je početkom dvijetisućitih postao direktor BIOS-a, te sa Jeanom Pierreom Maričićem, kao prvim zaposlenim djelatnikom, počeo raditi na projektnoj dokumentaciji za Poduzetnički inkubator BIOS. Bio je to jedan od prvih velikih projekata koji je Europska unija u Osijeku, ali i Hrvatskoj, počela financirati iz svojih razvojnih fondova. Nakon svega ovoga jasno je kako je ostalo prazno mjesto pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka. 

Osijek, 13. 09 2022, Trg Vartoslava Lisinskog, dodjela potpore poduzetnicima, opci program poticanja razvoja poduzetnistva grada Osijeka u 2022. godini, Igor Medić, pročelnik UO za gospodarstvo Grad Osijek

Igor Medić

BRUNO JOBST