21.10.2024., 17:15
“Renascence of Imaginalia”

Na Evanđeoskom teološkom veleučilišta izlaže Rumunjka Andrade Lolu

U dnevnom boravku knjižnice Evanđeoskog teološkog veleučilišta (Cvjetkova 32) u srijedu, 23. listopada 2024., s početkom u 19.30, otvorit će se izložba radova mlade umjetnice iz Rumunjske, Andrade Lolu, mag. art., naslovljena “Renascence of Imaginalia”.

Andrada Lolu, rođena 1998. u Poiana Marului, Brasovu, u Rumunjskoj, odrasla je i školovala se u rodnoj zemlji, gdje je magistrirala likovnu umjetnost - smjer slikarstvo na Sveučilištu za umjetnost i dizajn u Cluj-Napoci. Od 2016. godine do danas njezina su djela izložena u brojnim galerijama i muzejima diljem Rumunjske. U protekle je dvije godine bila dio Ateliera Plus, skupine kršćanskih umjetnika koji podučavaju druge umjetnike i rade na projektima koji prikazuju slavu Božju. Već godinu dana Lolu radi kao samostalna vizualna umjetnica i povezuje svoje dvije velike strasti - vjeru i umjetnost.

Uz izložbu održat će se i panel-diskusija o mašti i vjeri, na kojoj će sudjelovati umjetnica Andrada Lolu, mag. art., voditeljica Instituta za kršćansku glazbu i bogoštovlje Judita Paljević Kraljik, mag. art., i voditelj knjižnice, Matej Sakač, mag. cult. dipl. knjiž., javlja Julijana Tešija Mladenovska uime Evanđeoskog teološkog učilišta.