JOSIPOVACEKO AKCIJA RIBOLOVNOG KLUBA U nedjeljno prijepodne, 20. listopada 2024. godine, skupina članova Športskog ribolovnog kluba LINJAK okupila se u središnjem josipovačkom parku u kojem su počeli s prikupljanjem otpada a potom se uputili uz Poganovačko-kravički kanal, kroz Malu i Veliku Rupaču prema Staroj Dravi. Prikupljena je znatna količina različitih vrsta otpada koji će zbrinuti Unikom d.o.o. a koji je osigurao i zaštitne rukavice, vreće za otpad i kontejner. Zbog količine otpada korišten je i motokultivator s prikolicom kojim je upravljao Marko Roguljić a ostali volonteri bili su Ivan Klasić, Josip Brodar, Ivan Martan, Mijo Mučel, Ivan Šašvari, Ivan Zubčić, Mijo Škiljan i Matej Šašvari. Stara Drava nalazi se unutar granica Regionalnog parka Mura-Drava, što je jedna od najznačajnijih europskih zapadno istočnih okosnica zaštite prirode te je dio jednog od najvažnijih europskih riječnih sustava."Cilj ove aktivnosti je uklanjanje otpada, osvještavanje građana o važnosti očuvanja okoliša i odgovornog gospodarenja otpadom. Sudionici ovih aktivnosti potiču volonterizam i aktivnosti usmjerene općem dobru te poticanje osnaživanja i povezivanja ljudskih kapaciteta kao temelja socijalnog kapitala. Aktivnost je provedena u sklopu projekta "Stara Drava 5" pod pokroviteljstvom Unikoma d.o.o. i Grada Osijeka." – Marko Perković, voditelj projekta. Foto i tekst: ŠRK LINJAK
ŠRK LINJAK
21.10.2024., 17:27
OČUVANJE OKOLIŠA

Ekološka akcija ŠRK-a "Linjak": Ribiči uklonili otpad

U nedjeljno prijepodne, 20. listopada, skupina članova Športskog ribolovnog kluba "Linjak" okupila se u središnjem josipovačkom parku, u kojem je počela skupljati otpad, a potom se uputila uz Poganovačko-kravički kanal, kroz Malu i Veliku Rupaču, prema Staroj Dravi. Skupljena je znatna količina različitog otpada, koji će zbrinuti Unikom d.o.o., a on je osigurao i zaštitne rukavice, vreće za otpad i kontejner. Zbog količine otpada korišten je i motokultivator s prikolicom, kojim je upravljao Marko Roguljić, a ostali su volonteri bili Ivan Klasić, Josip Brodar, Ivan Martan, Mijo Mučel, Ivan Šašvari, Ivan Zubčić, Mijo Škiljan i Matej Šašvari. Stara Drava nalazi se unutar granica Regionalnog parka Mura-Drava, što je jedna od najvažnijih europskih okosnica zaštite prirode, te je dio jednog od najvažnijih europskih riječnih sustava.

"Cilj je ove aktivnosti uklanjanje otpada, osvještavanje građana o važnosti očuvanja okoliša i odgovornog gospodarenja otpadom. Sudionici ovakvih aktivnosti potiču volonterizam i aktivnosti usmjerene općem dobru te osnaživanje i povezivanje ljudskih kapaciteta kao temelja socijalnog kapitala. Aktivnost je provedena u sklopu projekta Stara Drava 5 pod pokroviteljstvom Unikoma d.o.o. i Grada Osijeka", kaže Marko Perković, voditelj projekta.