osijek, 1 travnja 2021, 8;30 sati, županijska 25, Lega Lega dućan, lutkarica, ilustratorica, Mila Lončar i njene lutke, Novinar: Ivan Alilovićsnimio zdenko pušić
ZDENKO PUŠIĆ
20.10.2024., 12:40
PROGRAM “SHE: WOMEN’S EMPOWERMENT”

U American Corner po inspiraciju i motivaciju!

American Corner Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek nastavlja s provedbom programa "She: Women's Empowerment". Ovogodišnja je posebnost programa to što će uz razgovor o vlastitu poslovnom putu govornice održati i kreativne radionice kojima će predstaviti svoje proizvode i kreacije, a sudionici će moći naučiti i izraditi nešto novo.
U četvrtak (17. listopada) u programu je sudjelovala Jasminka Marjanović Baglama (Suncokret - domaća radinost), 24. listopada na rasporedu je sudjelovanje Dubravke Papo (Gospođa Lija), 7. studenoga Valentine Pop (Moss Art), a 14. studenoga samostalne umjetnice Mile Lončar. Svi se susreti održavaju u prostorijama American Cornera, u Europske avenije 24.
“Govornice na radionicama predstavljaju sebe, svoj životni i karijerni put te odgovaraju na pitanja zainteresiranih. Ako vas zanima više o otvaranju domaće radinosti, obrta, pokretanju vlastita posla ili uvjetima ostvarivanja prava samostalnih umjetnika te iskustva i savjeti naših sugrađanki, slobodni ste nam se pridružiti. Ako biste voljeli sudjelovati u izradi rukotvorina i proizvoda, sudjelovanje će biti moguće za manji broj polaznika, te je za to potrebna prijava e-poštom na [email protected] ili telefonski na 031/211-472. Program se održava pod pokroviteljstvom Veleposlanstva SAD-a, a cilj nam je približiti sugrađanima priče o uspješnim ženama i osvještavanje o njihovu životnom putu i radu te potaknuti i ohrabriti one koji razmišljaju o promjeni karijere ili pokretanju vlastita posla", poručuju iz American Cornera.