USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
17.10.2024., 14:16
HRASTINFEST 2024.

Prava rapsodija melodija, boja i okusa uz obalu Vuke

Hrastin je i ove godine, nedaleko od obale rijeke Vuke, bio ispunjen pjesmom, plesom, veseljem, mirisima i okusima tradicionalnih i modernih jela.

Sve su posjetitelje koji su se za vikend zaputili u Hrastin dočekale likovne radionice za odrasle i djecu, roštiljada i fišijada, kulturni program i koncerti. Sunčano je vrijeme za vikend razveselilo sve koji su se pripremali i sudjelovali na festivalu, koji je nastao, kaže načelnik Općine Vladislavci Marjan Tomas, s ciljem očuvanja i prenošenja bogate gastronomske i folklorne tradicije na mlađe generacije.

Prvi je dan dvodnevnog festivala bio u znaku likovne umjetnosti, sve one koji vole slikati čekale su kreativne radionice. Prvo su priliku iskazati se imala djeca, a potom i odrasli, te se navečer mogla pogledati izložba radova. Subotnji je program počeo sajmom lokalnih proizvoda, a nastavio se nastupom folklornih skupina iz Korođa, Laslova, Ivanovaca Đakovačkih, Vladislavaca, Osijeka, Kopačeva, Suze... Poslijepodne su pak održana natjecanja u kuhanju fiša i pripremi roštilja, a sve je završilo večernjim koncertom i vatrometom.