Iz prometa isključena tri tehnički neispravna školska autobusa
PU OSJEČKO-BARANJSKA
17.10.2024., 01:01
sigurni za prijevoz djece

GPP: Otklonjeni kvarovi na školskim autobusima

Inspektori Službe inspekcije cestovnog prijevoza Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, u suradnji s policijskim službenicima Prometne policije, proveli su izvanrednu kontrolu školskih autobusa koje koristi GPP. Pregledano je ukupno 10 autobusa koji služe za prijevoz učenika, priopćili su iz GPP-a. Na tri vozila pronađeni su tehnički problemi.

Tijekom pregleda, na tri autobusa su utvrđeni tehnički nedostaci koji su zahtijevali dodatne preglede. Problemi su se odnosili na neispravnost sklopki, zbog čega su vozila poslana na izvanredni tehnički pregled. Svi kvarovi su brzo popravljeni, a nakon popravka vozila su ponovno pregledana i potvrđena je njihova tehnička ispravnost, nakon čega su vraćena u redovni promet.

Iz prometa isključena tri tehnički neispravna školska autobusa
Akcija "Poštujte naše znakove"
Tri tehnički neispravna školska autobusa isključena iz prometa

GPP ističe da se redovite kontrole autobusa provode početkom svake školske godine. Tako je i ove godine u rujnu provedena inspekcija, pri čemu nisu uočeni nikakvi nedostaci. Svi autobusi GPP-a redovito prolaze tehničke preglede, a autobusi koji prevoze djecu podliježu dodatnim pregledima svaka tri mjeseca kako bi se osigurala njihova stalna ispravnost i sigurnost u prometu, zaključuje se u priopćenju Gradskog prijevoza putnika.