Karta - kako će biti reguliran promet na Europskoj aveniji od 15. do 31. listopada
14.10.2024., 20:08
NOVA ETAPA - NOVO PREUSMJERAVANJE

Dio Europske avenije uz Tvrđu zatvoren za promet

U utorak (15. listopada), nakon što prođe jutarnja prometna gužva, a predvidljivo oko 11 sati, za promet će se zatvoriti Europska avenija na dionici od Zagrebačke ulice do Ulice kneza Trpimira. Razlog je, sada već dobro poznat, nastavak radova na demontaži postojećeg i izgradnji novog kolosiječnog sustava, dakle velike investicije GPP-a.

Ovaj će se put radovi izvoditi ispred Tvrđe, i to od ulaza u Franjevačku do ulaza u Kuhačevu ulicu. Ovi će radovi, pa i nova privremena regulacija prometa, potrajati do kraja listopada.

“U sklopu velikog projekta modernizacije tramvajske infrastrukture, vrijednog više od 45 milijuna eura, došli smo u završnu fazu u ovom dijelu grada, što znači da ćemo nakon ove regulacije, kada budemo otvorili promet, imati kompletno prohodan ovaj dio grada. Konkretno, od utorka ćemo na tri-četiri tjedna zatvoriti kompletno promet na Europskoj aveniji od križanja s Trpimirovom do Zagrebačke. To smo već objavili na našim mrežnim stranicama. Dakle, vozila koje budu dolazila s istoka ili sa zapada ići će, u principu, istom trasom kako su do sada prometovala vozila koja su dolazila sa zapada. Dakle, skretat će u Zagrebačku pa zatim u Vukovarsku, natrag u Trpimirovu i dalje u Cara Hadrijana prema istoku grada. Isti će režim prometa biti i za vozila koja dolaze s istoka", pojašnjava Goran Pajnić, direktor GPP-a.

No još jedan detalj otkriva zašto je bilo potrebno zatvoriti tu dionicu - na dijelu gdje je do sada bila samo pruga, postojat će novi kolnički trak, tako će u konačnici Europska avenija u dijelu uz Tvrđu biti četverotračna.

“Da bi se to napravilo, bilo je nužno zatvoriti u navedenom roku kompletno dionicu. Iskoristit ćemo priliku da djelatnici Vodovoda također obave nužne zahvate koje dosad nisu mogli raditi na ovom dijelu ceste, a što će, naravno, imati pozitivan utjecaj na vodoopskrbu ovog dijela grada", dodao je Pajnić. Privremeni pristup u Tvrđu osigurava se s istočne strane, od Ulice kneza Trpimira preko parkirališta s ulazom/izlazom u Tvrđu.

Kako se do početka studenoga očekuje i završetak "popravnih" radova u Županijskoj, novinari su se zanimali hoće li tramvaj početi ponovno voziti do Dana grada Osijeka. Pajnić diplomatski odgovara: "Dat ćemo sve od sebe da tramvaj što prije bude ponovno u funkciji."