Vjeran Marijašević i Goran Kušec

Vjeran Marijašević i Goran Kušec

DARIO KUŠTRO
7.10.2024., 13:39
SDP O OBNOVI PROMETNICA

Kome ponavljanje radova ide u korist?

Zbog čega se ponovno zatvaraju dionice gradskih ulica, zbog čega su loše izvedeni radovi i kome to ide u korist? Građana, čelnika grada ili izvođača radova koji, prema tvrdnjama iz GPP-a, sami moraju snositi troškove? Gdje je trag novca koji treba pratiti? Naposljetku, je li to novac koji plaća izvođač radova ili građani Osijeka?

Zapitao se to Vjeran Marijašević, predsjednik gradskog SDP-a na konferenciji za medije održanoj ispred gradilišta u Županijskoj ulici. Premda su iz GPP-a poručili kako će se nedostaci ispraviti na trošak izvođača radova, Marijašević kaže kako bi javnost, neovisno o tome, trebalo zanimati koliko radovi stoje. Goran Kušec, potpredsjednik GO SDP-a, upozorio je na to da radovi stvaraju prometne čepove i gužve.

Zapitani da prokomentiraju situaciju u Rijeci (gdje je na vlasti SDP) i Zagrebu gdje investicijski radovi otežavaju prometovanje te se višekratno probijaju rokovi, Marijašević odgovara da ga ne zanimaju drugi gradovi. "Zanima me Osijek, a ono što vidimo nije dobro jer se ponavlja posao koji je odavno trebao biti završen", rekao je. Ipak, upitan što bi on napravio da je u toj poziciji, odnosno smatra li da je Grad loše postupio zato što je zatražio korekciju, ne nudi izravan odgovor. Kaže tek da su "oni koji su birali izvođača radova trebali to odraditi puno mudrije".