Osijek, 09. 12. 2023., Trg baruna Trenka; Drustvo Nasa djeca grada Osijeka; izbor; djecji gradonacelnik; Jasna Komendanovic-pred. Drustva Nasa djeca grada OsijekaSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
7.10.2024., 17:49
Društvo "Naša djeca"

Dječji tjedan: Radionice, igraonice i drugi sadržaji za djecu

Društvo "Naša djeca" grada Osijeka tradicionalno organizira Dječji tjedan početkom listopada. Ovaj se put Dječji tjedan održava od 7. do 12. listopada na različitim lokacijama u gradu.

- Dječji tjedan bit će ispunjen interaktivnim radionicama, igraonicama i sadržajima za djecu koji će se održavati na različitim lokacijama, u suradnji s mnogim drugim sudionicima i institucijama - najavila je na konferenciji za novinare u ponedjeljak Jasna Komendanović, predsjednica Društva "Naša djeca" grada Osijeka.

Konferencija je održana ispred kina Urania, a tom je prilikom predstavljen program Dječjeg tjedna, te je istaknuto kako taj projekt ima veliko značenje za naš grad. "Uz podršku Grada Osijeka, ovaj tjedan posvećen djeci ima za cilj obogatiti svakodnevicu naših najmlađih sugrađana", naglasila je Komendanović.

Pozvali su roditelje i djecu da ih posjete i na svečanom zatvaranju, koje će se održati u subotu, 12. listopada, u prostorijama Društva "Naša djeca" (Trg baruna Trenka 3). To će biti prilika za osvrt na protekle aktivnosti i uspjehe te za druženje uz završne kreativne sadržaje.

Na svečanosti otvorenja sudjelovala su djeca - predstavnici Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma. Razgovor je moderirala Aleksandra Miljević, nastupili su tamburaši Škole tambure STD-a "Pajo Kolarić", pod vodstvom Marka Sesara i Dore Vujnović, Klub Plesnog studija Shine (voditeljica Mira Sekereš), a održalo se i snimanje filma "Ljubav djeci prije svega" (voditeljica Gita Rudež).

U sklopu Dječjeg tjedna poslijepodne u kinu Urania održana je projekcija zabavnog obiteljskog filma "Male šape na velikom putovanju". Iz bogatog programa izdvajamo još Zvukomaštaonicu, radionice Bakinim koracima, Skuhane priče, Bajkoples, Trendy moleraj te tradicionalne poruke djece odraslima.

Svi su dobrodošli na različite radionice i aktivnosti koje se cijeli tjedan održavaju na nekoliko lokacija u gradu.