Osijek, 04. 10. 2024, Kino Uranija, The Geek Gathering, otvaranje.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
4.10.2024., 15:31
OKUPLJANJE IT STRUČNJAKA

The Geek Gathering pokriva razne teme iz programiranja, dizajna, pa čak i businessa

Dva dana učenja, razmjene iskustava, upijanja najnovijih trendova, stvaranja novih poznanstava i poslovnih veza, dobrog druženja, uživanja i zabave - sve je to donijelo još jedno nekonvencionalno okupljanje IT stručnjaka iz regije u Osijeku - The Geek Gathering 2024.
Ovogodišnja konferencija tematski je podijeljena na keynote, product, biznis i dizajn track te se održava na tri lokacije u središtu Osijeka: kinu Urania, Hrvatskoj gospodarskoj komori i cafe-baru Trica.
Uoči službenog otvorenja u petak u kinu Urania razgovarali smo s jednim od organizatora, Vlatkom Vlahekom, koji nam je objasnio zbog čega je The Geek Gathering toliko poseban.
“Većina je sličnih IT konferencija striktno vezana uz određenu tehnologiju, pa su ili developerske ili dizajnerske itd., a mi smo si uistinu dali truda napraviti konferenciju community tipa koja nije prevelika, a opet pokriva razne teme iz programiranja, dizajna, pa čak i businessa, a to je naša publika otpočetka lijepo prihvatila. I ove smo godine dobili dobre povratne informacije zahvaljujući programu koju je diversificiran i prihvatljiv širokoj publici - rekao nam je Vlahek.
Dodao je kako su teme vezane uz umjetnu inteligenciju, a u području dizajna The Geek Gathering želi prikazati nove trendove i iskustva.
“Kao konferenciji iznimno nam je važno da su predavači i sama predavanja vezani uz konkretna projektna iskustva u području dizajna, a bit će i tema o sigurnosti mreža, računalnih sustava i aplikacija, što je izrazito aktualno u cijelom svijetu. Veselimo se svemu i zahvaljujemo svima koji su nam dali podršku", poručio je Vlahek.
Na konferenciji će izlagati 25 predavača, a očekuje se 400 gostiju. Među okupljenim geekovima susreli smo Osječanina R.S., koji nam je otkrio da ne propušta ova ukupljenja od samih početaka. "Područje mog interesa je dizajn i moram priznati da sam ove godine uistinu impresioniran popisom gostiju i izlagača", komentirao je.
Uvodno keynote predavanje o temi umjetne inteligencije održao je Mislav Malenica, znanstvenik i poduzetnik s više od 20 godina iskustva s umjetnom inteligencijom i 15 godina u stvaranju startupa, ujedno osnivač Mindsmithsa, hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju, te suosnivač Europskog AI Foruma.

Osijek, 04. 10. 2024, Kino Uranija, The Geek Gathering, otvaranje. Mislav Malenica.snimio GOJKO MITIĆ

Mislav Malenica

GOJKO MITIĆ