RIJEKA 12.04.2013. RIJEKA LUKA RIJEKA KONTEJNERSKI TERMINAL BRAJDICA TERET,LUČKA UPRAVA,ŠPEDICIJA,MEHANIZACIJA  FOTO MARKO GRACIN
MARKO GRACIN
2.10.2024., 16:18
o poslovnoj logistici

Predavanje direktora Rijeka Gatewaya

Ekonomski fakultet domaćin je 24. međunarodne znanstvene konferencije Poslovna logistika u modernom menadžmentu (BLMM 2024), koja će se održati u četvrtak i petak u Auli glagoljice Ekonomskog fakulteta. Riječ je o jednom od najvažnijih događaja u području logistike i poslovnog upravljanja, a prvog dana, od 9 sati, posjetitelji će imati priliku poslušati predavanje Petera Corfitsena, glavnog izvršnog direktora budućeg najnaprednijeg daljinski upravljanog kontejnerskog terminala u ovom dijelu Europe, Rijeka Gatewaya.

- Konferencija pruža neprocjenjivu priliku za razmjenu znanja i iskustava među stručnjacima iz različitih dijelova svijeta, istovremeno nas podsjećajući na ključnu važnost suradnje u suočavanju s globalnim izazovima u logistici i održivom poslovanju. Posebno nam je zadovoljstvo ugostiti Petera Corfitsena, čije će predavanje o projektu Rijeka Gateway osvijetliti kako se suvremeni logistički terminali mogu uspješno integrirati u lokalnu zajednicu uz minimalan utjecaj na okoliš - rekao je Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Sa svojim bogatim iskustvom, koje uključuje više od 30 godina rada u industriji kontejnerskog transporta s tvrtkom Maersk, gdje je obnašao niz vodećih pozicija diljem svijeta, uključujući Dansku, SAD, Južnoafričku Republiku, Singapur i Panamu, Corfitsen će dati jedinstven uvid u taj vrijedan projekt. Corfitsen će predstaviti ključne tehnologije koje će Rijeka Gateway učiniti jednim od najmodernijih kontejnerskih terminala u ovom dijelu Europe, s naglaskom na daljinskom upravljanju.

Konferencija će obuhvatiti širok raspon tema iz područja logistike i menadžmenta.