Izviđački klub Javor
2.10.2024., 16:06
IZVIĐAČKI KLUB JAVOR

Izviđačka putovnica s tri nove lokacije

Osječki javorovci nedavno su u svoju izviđačku putovnicu upisali tri lokacije. Kazuju kako je odlika izviđača snalažljivost i kreativnost te im kiša nije pokvarila baš ništa. Prva lokacija bila je Čepin, gdje su poletarci, najmlađi članovi kluba, djeca od 1. do 4. razreda osnovne škole, sudjelovali na Jesenskim igrama poletaraca u organizaciji Odreda izviđača Suncokret. Ondje su poletarci imali priliku plesati, svirati bubnjeve, igrati razne izviđačke igre spretnosti i posjetiti Vrtnu bajku.

Izviđački klub Javor
Izviđački klub Javor
Izviđački klub Javor

Izviđači i planinke, članovi kluba od 5. do 8. razreda osnovne škole, bili su pak u Karlovcu na izviđačkom natjecanju Victoriada, na kojem su imali priliku pokazati svoje vještine vezanja čvorova, prve pomoći, poznavanja grada. Također, posjetili su Nikola Tesla experience centar, Slatkovodni akvarij Aquatika i Muzej Domovinskog rata. Iako je kiše bilo napretek, izviđači su se dobro zabavili. Znamo već kako ide: "Kiša lije, izviđač se smije!"

Izviđački klub Javor

Srednjoškolci i studenti, istraživači, vikend su proveli u Ogulinu, na aktivnosti Saveza izviđača Hrvatske naziva I-Spot, gdje su imali priliku okušati se u speleologiji, spašavanji i planinarenju na Klek te su mogli sudjelovati na Forumu mladih i upoznati Ogulin, rodni grad Ivane Brlić-Mažuranić. Sretni i veseli izviđači svih dobi, obogaćeni novim iskustvima, vratili su se u Osijek i već sada iščekuju novu izviđačku avanturu.

Izviđački klub Javor

Dopredsjednica Izviđačkog kluba Javor, Monika Feher, zahvaljuje izviđačima na svom veselju, roditeljima na povjerenju, a posebno izviđačkim volonterima, koji svoje slobodno vrijeme odvajaju za djecu i mlade. To su bili: Ema Furst, Blaženka Hap, Lucija Holub, Ema Viduman, Marija Feher, Veseli Kokolari i Lovro Zelić.