1.10.2024., 19:15
ZAVRŠILA PROSLAVA DANA GČ TVRĐA

Šećer na kraju, za završnicu fešte umirovljenički bal

Puna četiri dana trajao je poseban program u povodu obilježavanja Dana gradske četvrti Tvrđa sa, reklo bi se, bezbroj aktivnosti, priređenih ne samo za stanovnike te četvrti nego i za ostale Osječane, koji su mogli uživati u mnogim besplatnim sadržajima.
Razgledali su se postavi muzeja, održane su sportske aktivnosti, fišijada, domjenci, uživalo se u plesu i pjesmi te prezentacijama udruga koje djeluju na Vijencu Ivana Meštrovića i na ostatku administrativnog područja GČ Tvrđa - između Drave i pruge, Stepinčeve i Svačićeve, malom rock-koncertu... Bilo je gotovo četrdesetak raznih pripredbi, nastupa, aktivnosti i pogodnosti poput dana otvorenih vrata kulturnih ustanova.
Posljednje, ali ne i manje važno, dapače, reklo bi se, "najslađe", bilo je veliko druženje s umirovljenicima. Bio je to zapravo svojevrsni bal umirovljenika u dvorani sjedišta Gradske četvrti, u "Šopingu" na Vijencu Ivana Meštrovića. To je, kazao je Damir Šebo, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Tvrđa, završnica ovogodišnje velike proslave obljetnice i crkvenog goda svetog Mihovila Arkanđela, za koju je dogovoreno da se odradi "na nivou".
Stoga su se članovi Matice umirovljenika Hrvatske - podružnice Osijek posebno "dočarali" za tu prigodu. Predsjednica Matice Marija Sužnjević veli nam da je uvijek veselo na plesnjacima, na koje se ponekad može doći i malo ležernije odjeven, ali ovaj put svi su bili posebno dotjerani.
- Lijepo nam je bilo, bilo je za počastiti se i tortom i drugim, što nama umirovljenicima paše. Baš šećer na kraju, poseban osjećaj ovaj put. Inače, mi u ovoj četvrti imamo redovita druženja, koristimo se kancelarijskim prostorijama za sastanke članova Matice, ali i velikom dvoranom za plesove, novogodišnje i druge proslave. Lijepo surađujemo ovdje na Vijencu i s Vijećem i s predsjednikom Damirom Šebom. Možemo ih i pohvaliti što su odradili jednu odličnu investiciju u sjedištu. Naime, prije nije bilo mogućnosti čuvanja i hlađenja hrane i pića, ali je to sada moguće jer su napravili novu kuhinju, koja će služiti svima koji imaju potrebu za tim dok se koriste prostorijama sjedišta. Bravo za novi sadržaj - veli Marija Sužnjević.