vizual
29.9.2024., 12:35
Prijave do 10. listopada

Škola medijske kulture prvi se put održava u Osijeku

Škola medijske kulture "Dr. Ante Peterlić" prvi se put održava u Osijeku, od 23. do 27. listopada. Organizira se u suradnji s Filmskom RUNDOM, revijom hrvatskog kratkometražnog filma, koja se 25. i 26. listopada u Osijeku održava deveti put. Polaznici 26. izdanja Škole imaju priliku prijaviti se na čak pet programa: igrani film, eksperimentalni film, animirani film, dokumentarni film i scenarij. Moći će pohađati i seminarski program - predavanja namijenjena početnicima u filmskoj pismenosti koji trebaju izbrusiti svoje teorijsko znanje o filmu. Kroz sve programe sudionike vode stručni predavači i voditelji radionica.
Uz navedene programe nude se i večernje projekcije te jutarnje analize filmova. Program će završiti projekcijom radova polaznika. Škola je namijenjena profesorima, učiteljima, odgojiteljima i ostalim odgojno-obrazovnim djelatnicima, ali i studentima, filmofilima i kinoklubašima koji su željni novih znanja iz područja filma.
Upravo je Škola medijske kulture jedan od pet najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja u Hrvatskoj i među 150 najvažnijih na razini Europske unije. Kroz nju je u 25 godina postojanja prošlo više od 3000 polaznika, a posebno je važna danas, kada su djeca izložena medijima od najranije dobi. Upravo je zbog tog razloga ulaganje u učitelje, profesore, odgojitelje i zaljubljenike u medije, ulaganje u generacije djece i mladih.
Prijave traju do 10. listopada, a zainteresirani se mogu prijaviti na poveznici: https://airtable.com/appZdnyfNgJpcL8en/shrD2jH5QZ8L1xT6R.
Školu medijske kulture "Dr. Ante Peterlić" organizira Hrvatski filmski savez u partnerstvu s Filmskom RUNDOM, Teatrom To Go i Video klubom ''Mursa''. Školu financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija i Agencija za elektroničke medije.