Dan GČ Tvrđa

 

 

Ustupljena fotografija
27.9.2024., 18:03
VIJENAC IVANA MEŠTROVIĆA

Obilježavanje Dana GČ Tvrđa i Svetog Mihovila: Četrdesetak događaja u četiri svečarska dana

Šego: Pripremili smo do nedjelje bogat program, četrdesetak ativnosti, pa pozivamo sve građane da nam se pridruže i zabave

Stanovnici između Svačićeve i Stepinčeve u nedjelju slave Dan gradske četvrti Tvrđa i crkveni god sv. Mihaela Arkanđela, pa je, u sklopu četrdestak događaja u četiri svečarska dana, u četvrtak održan svečani program u sjedištu GČ, na Vijencu I. Meštrovića. Svečana sjednica protekla je u pravom revijalnom tonu, uz nastup djece iz Stribora i Radosti, Glazbene škole, OŠ Vijenac, Teen zbora Polifonije, MKD-a Braća Miladinovci, Regionalnog etno centra...

Dan GČ Tvrđa

 

 

Ustupljena fotografija

Vijećnici i predsjednik Damir Šebo na sjednici i domjenku ugostili su goste iz javnog gradskog života, među kojima su bili Tihomir Florijančić, predsjednik Gradskog vijeća, i Josip Jukić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti. Bila je to prilika da Šebo rezimira učinjeno i najavi što će dalje raditi, pa je kazao da bi i poštanski ured i bankomat trebali doći bliže građanima na Vijencu.

Dan GČ Tvrđa

 

 

Ustupljena fotografija

Fešta do nedjelje

Vijenac je kao naselje formiran davno, i u njemu od tada nije bilo gradnje objekata, no kran se ipak vrti u "Šopingu", gdje privatni investitor preinačuje bivšu "veliku pocu", samoposlužnu trgovinu koja je dugi niz godina zjapila prazna. Namjena će joj biti zdravstvena skrb.

- Imamo velik potencijal onoga čime se naši sugrađani bave u redovitom radu ili u slobodno vrijeme, pa je u skladu s tim pripremljen zaista bogat program, koji ispunjava doslovno sve slavljeničke dane, od četvrtka do nedjelje. Bilo bi nam drago da na njih dođu i ostali naši sugrađani, iz svih dijelova Osijeka. Ovdje smo se okupili na svečanoj sjednici, mi slavimo crkveni god svetog Mihaela Arkanđela. Pozvali smo ljude na Dan otvorenih vrata Muzeja Slavonije uz besplatan ulaz, Arheološki muzej je također otvoren, i Državni arhiv bit će zanimljivo posjetiti, razni su programi. U subotu nas očekuju razni sportski događaji i kulturne priredbe, za subotu smo također organizirali dječji rođendan u našoj gradskoj četvrti, na središnjem igralištu na Vijencu održat će se predstave, bit će face-paintinga, napuhanaca i razne zabave za djecu. U nedjelju navečer ćemo imati s našim umirovljenicima zabavu, zapravo će se zanimljivi kulturni događaji odvijati do kraja tjedna - najavio je Šebo.

Dan GČ Tvrđa

 

 

Ustupljena fotografija

Dodao je da su obnovili dodatni prostor u sjedištu novom kuhinjom za korisnike dvorane i ureda, moći će se organizirati i događaji za potrebe građana.

Daljnji razvoj

- Dosta toga smo zanovili, nastavljamo tako da bi se moglo što bolje iskoristiti prostor u sjedištu na Vijencu. Novost je novi način informiranja građana o svim aktivnostima preko videa i drugih načina prezentacije Vijenac info, pa će građani imati bolji uvid u to što se događa, o odlukama Vijeća Gradske četvrti Tvrđa. Planiramo i nove aktivnosti i radionice za različite kategorije stanovnika četvrti. Surađujemo dobro s jako puno udruga i one nam pomažu - pojasnio je Šebo.

Tihomir Florijančić uputio je čestitku stanovnicima slavljeničih naselja uime gradske uprave i izjavio kako je gradska politika ravnomjeran razvoj i četvrti i odbora, u koje se sada ulaže više od milijun eura za prioritete, koje građani sami određuju.

Dan GČ Tvrđa

 

 

Ustupljena fotografija

- U GČ Tvrđa napravljeni su nogostupi na Vijencu i u ulici uz Park kneza Branimira, ali rekao bih da se u ovoj gradskoj četvrti ulaže u svim sferama društvenoga života, počevši od sporta, gdje je samo ove godine više od 110 tisuća eura uloženo u teniski centar i srednjoškolsko igralište - rekao je Florijančić i nabrojio i ulaganja u Tvrđu, Europsku aveniju, odnosno u modernizaciju tramvajske infrastrukture, ali i otvaranje koncertne dvorane u Kulturnom centru, te naglasio kako su ta ulaganja napravljena da bi građanima život u gradu i u ovoj gradskoj četvrti bio ugodniji. 

UZ FIŠ SE PRISJETILI I STAROG “VBK”

Održano je i tradicionalno gastronomsko druženje građana u “Šopingu” na Vijencu. Naime, već godinama GČ Tvrđa organizira stanovnike da se okupe i druže u opuštenoj atmosferi uz glazbu i pjesmu na fišijadi. Pozvani su i ovaj put kuhari, stari maheri s “VBK” u kuhanju u kotlićima, a Gradska četvrt osigurala je namirnice. Šebo kaže da je to izvrsna prilika da se počaste, prisjete dana provedenih u tom najpoznatijem osječkom naselju. “Ljudi se vole družiti u ‘Šopingu’, a i mi iz Vijeća to potenciramo i dajemo svoj doprinos tome”, kaže Šebo.