Etno-plesna radionica Baština u korakuvizual

Etno-plesna radionica Baština u koraku

vizual
26.9.2024., 09:23
U SUBOTU U MUZEJU SLAVONIJE

Etno-plesna radionica Baština u koraku za osnovnoškolce

Baština u koraku naziv je etno-plesne radionice koju Muzej Slavonije organizira za osnovnoškolce. Radionica pruža priliku da djeca kroz igru i ples otkriju ljepotu slavonske tradicije i bogatstvo kulturne baštine.

Na radionici će se polaznici upoznati s radom i životom Julija Njikoša, poznatog skupljača slavonskih narodnih pjesama, te naučiti osnovne korake tradicionalnog slavonskog kola i nekoliko izraza karakterističnih za slavonski govor. Nakon kratkog uvodnog razgovora o Njikošu, sudionici će se razgibati, a zatim učiti plesne korake kola. Kroz edukativnu igru naučit će značenja riječi poput "pendžer" i "lola". Na kraju će zajedno osmisliti bećarac koristeći riječi koje su naučili i otpjevati ga u kolu, povezujući igru s očuvanjem slavonske kulturne baštine.

Radionica će se održati u subotu (28. rujna) u 11 sati. Cijena sudjelovanja u radionici iznosi tri eura po osobi, a broj je mjesta ograničen. Prijave su otvorene još danas (26. rujna) preko poveznice https://forms.gle/YE7eyTE2KfDDfnQt8

Radionica se izvodi u sklopu programa Doktori za baštinu voditeljice Jesenke Ricl, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, a voditeljica je radionice Dora Rakipović, članica Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Osijek 1862.

Etno-plesna radionica Baština u korakuvizual

Etno-plesna radionica Baština u koraku

vizual