Dragan Kovačević, OrqaOsječani predstavili u Zadru edukacijski STEM paket za učenike

Dragan Kovačević, Orqa: Osječani predstavili u Zadru edukacijski STEM paket za učenike

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
18.9.2024., 16:16
FPV.Ace RAZVIJEN U OSIJEKU

Orqin STEM edukacijski komplet na Infobip Shiftu

Osječka tvrtka Orqa, koja je u kratkom roku postala globalno prepoznatljiva u svijetu dronova i FPV (First Person View) tehnologija, predstavila se na najvećoj regionalnoj developerskoj konferenciji Infobip Shift u Zadru. Pred punim su paviljonom prvi put zainteresiranoj publici predstavili STEM edukacijski komplet FPV.Ace, koji su u cijelosti razvili u Osijeku.
Cilj je FPV.Ace edukacijskog kompleta omogućiti učenicima da na kreativan i zabavan način usvoje nove vještine. Također, korištenjem FPV.Ace kompleta učenici mogu steći specifična znanja iz elektronike, računarstva, mehanike, radiokomunikacija, fizike i drugih STEM područja. Edukacijski se komplet sastoji od radijskog upravljača, simulatora, mikrodrona i videonaočala s pomoću kojih se vidi sve što "vidi" dron.
- FPV.Ace omogućuje korisnicima da razviju zahtjevne motoričke vještine, reflekse i napredne tehnike upravljanja dronovima. FPV.Ace izrastao je iz želje da se učenike zainteresira za brzo rastuću tehnologiju dronova koja će zasigurno kreirati mnoga zanimanja u budućnosti, koja sve više postaju zanimanja sadašnjosti - rekao je Dragan Kovačević, produkt menadžer u Orqi.
FPV.Ace je već zaživio u više od 500 škola diljem Hrvatske, a na velika vrata ulazi i u američki obrazovni sustav. To su bile prve škole koje su dobile priliku proći kroz testnu fazu i među prvima testirati FPV.Ace edukacijske komplete i potvrditi ovu tehnologiju kao izvrsnu platformu za razvoj STEM vještina.
“Testiranje nam je odlično prošlo i pokazalo je golem interes ravnatelja i profesora upravo zato što je proizvod savršen za učenje kroz izvannastavne aktivnosti i u opuštenijem tonu, što je prilagođenije vremenu u kojem živimo. Osim toga razvile su se nove ideje koje planiramo implementirati u nadolazećem razdoblju, a odnose se na osnivanje nacionalne dron racing lige", najavio je Kovačević.