Osijek, 17. 09. 2024., Vrt Jagode Truhelke, nove klupe, nadstrešnice, klupe, Unikom, postavljanjeSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
18.9.2024., 07:30
MARLJIVI RADNICI UNIKOMA

Novom su građom osvježili dotrajale klupe i nadstrešnice

“Uživajte u ljepoti osječkih parkova dok se

ljeto polako bliži kraju!” pozivaju iz Unikoma

S prestankom kiše na radove diljem grada prionuli su djelatnici Unikoma. U utorak prijepodne u Vrtu Jagode Truhelke (prostor između korza i Vijenca Jakova Gotovca) dotrajale klupe i nadstrešnice osvježili su novom građom, a u Umaškoj ulici, na Jugu 2, orezivali su krošnje za potrebe javnog prijevoza. Naime, bilo ih je potrebno orezati kako bi GPP-ovi autobusi onuda mogli nesmetano prolaziti.

Kako doznajemo, neki su osječki parkovi i ulice već dobili nove klupe za odmor, a ovih je dana u planu i dotrajale klupe na promenadi zamijeniti novima. Bit će to dobrodošlo osvježenje za našu šestnicu uz Dravu, a za njezinu nadaleko poznatu ljepotu brinu se i djelatnici Radne jedinice Zelenilo, koji redovito održavaju i novim sadnicama oplemenjuju žardinijere koje se protežu duž cijele obale.

Osijek, 17. 09. 2024., Umaška ulica, Unikom, uklanjanje grana za potrebe javnog prijevoza, GPPSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST

Paralelno s tim radovima primijetili smo kako je u gradu i sve više novih koševa za smeće. Oni će se, doznajemo, i dalje postavljati po potrebi, na mjesta gdje ih ili nije bilo ili su stari koševi dotrajali, a sve po nalogu Grada Osijeka.

Sunce koje je u utorak obasjalo Osijek skrenulo je pozornost na Park kralja Držislava, koji je u svom punom sjaju i krajem ljeta. Uputio je na to na svojim društvenim mrežama i Unikom. “Rascvjetane kane, crvenolisne trave i ukrasne koprive stvaraju spektakularan prizor u kojem dominiraju nijanse crvene. Harmonija različitih lisnih tekstura i bogatstvo boja plijene pažnju i stvaraju oazu mira u srcu prirode. Uživajte u ljepoti osječkih parkova dok se ljeto polako bliži kraju!” poziva Osječanke i Osječane gradska komunalna tvrtka.

Cvijeće je još predivno u osječkim parkovima i perivojima
JOSIP GRIZBAHER