Osijek, 17. 09. 2024., Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek, školska tržnica, učenici prodaju što su posadili, kupci, učeniciSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
17.9.2024., 17:37
TRADICIONALNA ŠKOLSKA TRŽNICA

Voćem iz školskog voćnjaka i Ljutom Šokicom privukli su velik broj kupaca

U utorak je otvorena tradicionalna školska tržnica u Poljoprivrednoj i veterinarskoj školi. Privukla je brojne kupce ponudom voća iz školskog voćnjaka i vinograda te domaćih proizvoda.

Razlog je dobrog odaziva i pozivnica na Facebook profilu škole, na kojoj piše: "Naša školska tržnica počinje s radom. U prodaji imamo kruške, jabuke i Ljutu Šokicu. Cijene su povoljne, a naši učenici i djelatnici dočekat će vas i poslužiti s osmijehom." Posjetili smo ih već prvi dan i uvjerili se da postoji veliko zanimanje kupaca za proizvode ove škole.

Osijek, 17. 09. 2024., Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek, školska tržnica, učenici prodaju što su posadili, kupci, učeniciSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST

Na školskoj smo tržnici zatekli gospođu Tatjanu i njezinu bebu Teu. "Dolazim svake godine na školsku tržnicu i kupujem njihove proizvode, uz to sam i redoviti kupac rasade iz školskog plastenika. Proizvodi su odlični, a to je i način da podržimo školu", kaže naša sugovornica te preporučuje svima da i sami postanu kupci.

Osijek, 17. 09. 2024., Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek, školska tržnica, učenici prodaju što su posadili, kupci, učenici, Tatjana Lovaković i beba Tea - stalni kupacSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST

Marin Marić, profesor strukovnih predmeta i voditelj školskog vježbališta, kaže kako su prije početka nove školske godine krenuli u berbu. "Ove je godine ranije sazrelo voće te smo mi profesori i kolege iz stručne službe obrali krušku viljamovuku i jabuku zlatni delišes, koje su u ponudi na školskoj tržnici. Ubrali smo, preradili i pripremili ljutu papriku, od koje pravimo naš prepoznatljivi proizvod Ljutu Šokicu", objašnjava prof. Marić.

Osijek, 17. 09. 2024., Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek, školska tržnica, učenici prodaju što su posadili, kupci, učenici, Marin Marić - profesor - voditelj školskog vježbalištaSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST

Nakon prvog, uvodnog tjedna nastave, učenike su uključili u berbu grožđa. Imaju tri sorte: chardonnay, graševina i mješavina crnog grožđa. Grožđe su preradili i pretočili u vinskom praktikumu u okviru strukovnih predmeta vinogradarstva i vinarstva.

Osijek, 17. 09. 2024., Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek, školska tržnica, učenici prodaju što su posadili, kupci, učenici, učenički proizvodiSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST

Proizvode su izložili na školskoj tržnici "Pozivamo građane da dođu u našu školu i kupe proizvode koje su učenici proizveli. Cilj nam je da učenici vide da se njihov trud isplati. Tržnica radi svakog radnog dana od 9 do 17 sati, a petkom do 12 sati, sve do isteka zaliha."

Osijek, 17. 09. 2024., Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek, školska tržnica, učenici prodaju što su posadili, kupci, učenici, kruškeSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST