Kazališna biciklijada Teatra To GoOsijek - Kopački rit
TEATAR TO GO
17.9.2024., 17:40
Vožnja do "kopačkog" i predstava za djecu

Kazališna biciklijada Teatra To Go u subotu 21. rujna. Start je u 9 sati kod pješačkog mosta

Teatar To Go organizira Kazališnu biciklijadu na relaciji od Osijeka do Kopačkog rita u subotu (21. rujna), na Međunarodni dan sadnje drveća. Na ciljnoj će se lokaciji igrati predstava za djecu "Botaničari", nakon čega slijedi sadnja drveća na ulazu u Kopački rit.

“Biciklijadom se želi podržati cjelogodišnja kampanja Posadite drvo PP Kopačkog rita, kojom se poziva građane da svojim prilogom pridonesu sadnji drvoreda autohtonih divljih vrsta voćaka uz prometnicu Podunavlje - Kozjak. Također, Teatar To Go ove godine obilježava deset godina djelovanja, te je biciklijada povod za prošireno kazališno druženje", ističu organizatori.

Start je biciklijade u 9 sati kod pješačkog mosta u Osijeku, odakle će karavana krenuti preko mosta do biciklističke staze prema Bilju te cestom do Kopačkog rita. Karavanu će pratiti službenici Odjela za prevenciju PU osječko-baranjske županije. Ruta je dobro poznata, nije zahtjevna te mogu sudjelovati i djeca.

Program u Kopačkom ritu održat će se za sudionike biciklijade, ali i za sve zainteresirane ljubitelje kazališta i ekologije. U 10.30 u paviljonu na ulazu u Park prirode održat će se predstava za djecu "Botaničari", autora Gorana Smoljanovića. Planirani je povratak u Osijek oko 12 sati.

Kazališna se biciklijada organizira u suradnji s PP Kopački rit, Odjelom za prevenciju PU osječko-baranjske županije ("Biciklirajmo, biciklističkom"), GSSR-om Sport za sve, Crvenim križem Osijek i uz podršku organizatora FFOS-ove biciklijade, koja se tradicionalno održava u travnju. Pokrovitelji biciklijade su Osječko-baranjska županija, Ministarstvo kulture i medija te Zaklada Kultura Nova.

Svi koji žele sudjelovati u biciklijadi mogu se registrirati s pomoću prijavnog obrasca (https://bit.ly/4eraXUV) ili mogu pronaći obrazac na mrežnoj stranici Teatra To Go (www.teatartogo.hr). Za sudjelovanje u drugim aktivnostima programa nije potrebna registracija.