Osijek, 15. 09. 2024, Veliki požar uz Južnu obilaznicu u Osijeku. Izgorila skladišta između Južne obilaznice, Trpimirove i Vinkovačke iza benzinske postaje Garac. Vatrogasci i policija na ternu. Skladišta Lagermaxa, GLS-a i još nekih tvrtki...snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
15.9.2024., 21:55
dogašivanje požara

Osječki vatrogasci ostaju cijelu noć dežurati na požarištu

Osječki vatrogasci dežurat će cijelu noć na požarištu skladišnih prostora uz osječku južnu obilaznicu, a očekuje se da će se s aktivnostima dogašivanja požara nastaviti i sutra, doznaje se u nedjelju uvečer u osječkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP).

Zapovjednik postrojbe Goran Ivković rekao je Hini kako je na požarištu ostalo noćno dežurstvo, uz jedno vozilo i tri vatrogasca te da se provode aktivnosti dogašivanja požara.

Ostat ćemo cijelu noć na dežurstvu, a vjerujem da ćemo i sutra tijekom cijelog dana biti na požarištu, jer u pitanju je velika površina, a uslijed požara oštećena je krovna konstrukcija objekta i dosta je narušena statika, i postoji opasnost od mogućeg stradavanja vatrogasaca, pa moramo biti oprezni, rekao je Ivković.

Požar skladišnih prostora u osječkom južnom predgrađu buknuo je nešto poslije tri sata iza ponoći, a na intervenciji su sudjelovala 22 vozila i 78 vatrogasaca s osječkog područja.

Osijek, 15. 09. 2024, Veliki požar uz Južnu obilaznicu u Osijeku. Izgorila skladišta između Južne obilaznice, Trpimirove i Vinkovačke iza benzinske postaje Garac. Vatrogasci i policija na ternu. Skladišta Lagermaxa, GLS-a i još nekih tvrtki...snimio GOJKO MITIĆ
VIDEO/FOTO: buktinja u Osijeku

Požar je lokaliziran, vatrogasci uspjeli spriječiti širenje požara na benzinsku postaju, izgorjela skladišta. Šteta je milijunska.

Načelnik osječkog gradskog Stožera Civilne zaštite Dragan Vulin prethodno je izvijestio kako su gorjela skladišta više poslovnih subjekata, da u požaru, a ni tijekom gašenja nitko nije ozlijeđen, ali je materijalna šteta velika, jer su skladišta gotovo u potpunosti izgorjela.

U Stožeru su istaknuli kako se tijekom gašenja vodila velika borba da se požar ne proširi na obližnju benzinsku crpku, jer bi onda i posljedice bile veće, kao i šteta.

Tijekom gašenja požara dogodile su brojne eksplozije u jednom skladištu, a pretpostavlja se da se radilo o plinskim bocama i bocama pod tlakom, koje su uslijed topline i djelovanja požara eksplodirale, napominju u Stožeru.

Iz osječko-baranjske policije najavili su kako će očevid početi kada se za to steknu svi uvjeti, a očevidnim radnjama će se utvrditi gdje je točno počeo požar.

Tijekom gašenja privremeno je bio obustavljen promet na južnoj osječkoj obilaznici.