ORAHOVICA- RUJAN 2024. - Gradonačelnik s umirvoljenicimma u OrahoviciSNIMIO: VLADIMIR GRGURIĆ
VLADIMIR GRGURIĆ
13.9.2024., 18:32
GRADONAČELNIK OSIJEKA

Radić: Proširujemo Dom za starije, rastu božićnice i uskrsnice

Grad Osijek organizira za umirovljenike i starije osobe, u dobi od 60 i više godina, koje nisu u radnom odnosu, a s prijavljenim prebivalištem na području Osijeka besplatne jednodnevne izlete u Orahovicu, u tamošnji Centar za edukaciju "Merkur" Gradskog društva Crvenog križa Osijek. Jednodnevni izleti u programu su tijekom rujna i listopada tekuće godine i za svaki su od njih osigurana dva autobusa, za ukupno 100 osoba. Program izleta provodi se u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Osijek, a obuhvaća prijevoz autobusom, hranu (doručak i ručak), sportske vježbe na bazenu ili obilazak grada Orahovice, zdravstvene radionice o brizi za zdravlje te o pravilnoj prehrani i hortikulturi, a za kraj programa pripremljena je i plesna aktivnost. Sve su navedene aktivnosti za sudionike besplatne.

ORAHOVICA- RUJAN 2024. - Gradonačelnik s umirvoljenicimma u OrahoviciSNIMIO: VLADIMIR GRGURIĆ
VLADIMIR GRGURIĆ

Stotinu je umirovljenika stiglo u petak Orahovicu, u Centar za edukaciju "Merkur", a odmah nakon prve radionice imali su gosta iznenađenja. Naime, pridružio im se osječki gradonačelnik Ivan Radić u društvu pročelnice Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romane Kovačević. Gradonačelnik i pročelnica porazgovarali su s umirovljenicima i saslušali njihova pitanja, a potom im se prigodno i obratili. Gradonačelnik Ivan Radić naglasio je kako se Grad itekako brine za umirovljenike u svakom smislu te kako je organizacija ovakvih aktivnosti samo jedna od gradskih mjera kojima se brine o sugrađanima starije životne dobi.

Umirovljenici na izletu u Orahovici u organizaciji Grada Osijeka
GRAD OSIJEK

- Iznimno mi je drago da su naši umirovljenici danas u Orahovici u velikom broju i da smo uspjeli realizirati ovaj izlet, koji njima jako puno znači. Grad Osijek je za umirovljenike u ovoj godini izdvojio 915 tisuća eura, što je čak 33 % više nego 2021. godine, kada sam postao gradonačelnik. Za naše smo umirovljenike uveli plesnjake, imamo organiziranu proslavu zlatnog pira naših sugrađana, a rekao bih da imamo i najzabavniji ispraćaj Stare i doček Nove godine za umirovljenike, pa ih sve pozivam da se i ove godine prijave. Ovaj je izlet u Orahovicu novost, no postat će redovit - rekao je gradonačelnik Radić, te izdvojio još nekoliko novosti za umirovljenike, među njima i povećanje božićnica i uskrsnica.

Umirovljenici na izletu u Orahovici u organizaciji Grada Osijeka
GRAD OSIJEK

- U suradnji s Osječko-baranjskom županijom proširivat ćemo Dom za starije i nemoćne osobe, a mi smo u svom proračunu za projektiranje i izgradnju izdvojili pet milijuna eura. Zatim, u Omišlju na otoku Krku u cijelosti smo otkupili naše izletište, koje će biti isprojektirano i na njemu će biti odrađeni radovi, a potom će ono biti dostupno umirovljenicima za njihove izlete. Lani smo obuhvatili rekordan broj umirovljenika božićnicama i ove godine uskrsnicama, koje su usto bile rekordnog iznosa, a božnica 2024. i uskrsnica 2025. bit će još veće - zaključio je Radić.

Umirovljenici na izletu u Orahovici u organizaciji Grada Osijeka
GRAD OSIJEK

Pročelnica Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romana Kovačević naglasila je kako je ovo prvi izlet za umirovljenike, a nova dva slijede. Veliku pomoć dalo je Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, pa je tako umirovljenike pozdravila i ravnateljica Društva Martina Hećimović izrazivši veliko zadovoljstvo ovom suradnjom:

- Nažalost, vrijeme nas nije poslužilo, pa ne možemo obići ljepote grada Orahovice, ali u Centru ćemo našim umirovljenicima pružiti svu moguću zabavu, od bazena do plesa, te korisne radionice. Ovakvi su izleti odlično rješenja za opuštanje - rekla je Hećimović. Umirovljenici su doista uživali u izletu, što je potvrdila i Emilija Stević.

Umirovljenici na izletu u Orahovici u organizaciji Grada Osijeka
GRAD OSIJEK

- U Orahovici je uvijek lijepo i svi smo sretni što nam je Grad Osijek pružio priliku da besplatno možemo otputovati i proći sve ove aktivnosti. Mi koji smo na ovom prvom izletu svakako ćemo prenijeti dojmove svima ostalima, da i oni iskoriste mogućnost i uživaju. Odsrca hvala Gradu Osijeku i Crvenom križu što nas časte ovim predivnim izletom, koji nam jako dobro dođe da se malo opustimo - zadovoljna je umirovljenica Emilija Stević.