GOJKO MIITĆ
12.9.2024., 18:49
SVI U KOPAČEVO OD 13. DO 15. RUJNA!

Ribarske dane neće uspjeti odgoditi čak ni kišno vrijeme

Ljubitelji ribljih i lovačkih specijaliteta doći će ovoga vikenda na svoje - u Kopačevu se održavaju trodnevni Ribarski dani, i to 26. put. Načelnik Općine Bilje Željko Cickaj i Senata Majić, direktorica Turističke zajednice općine Bilje - Kopački rit, napominju kako će opet biti i obilja popratnog kulturnog i zabavnog programa.

- U petak, 13. rujna, započinju 26. Ribarski dani u Kopačevu. Već od 13 sati posjetitelje očekuje ono čemu se mnogi vesele, a to je ponuda gastronomskih ribljih i lovačkih specijaliteta u organizaciji Lovačkog društva Jelen iz Kopačeva: fiš-paprikaš, šaran na rašljama, pržena riba, čobanac, kobasice i drugo. Neizostavna je i ponuda pića i slastica: langošica, fritula i kurtoš-kolača. Kao i prijašnjih godina, organiziran je sajam autohtonih proizvoda s više od 80 izlagača, pa će posjetitelji moći izabrati ponešto za sebe. U ponudi će biti rukotvorine, proizvodi od meda, lješnjaka, lavande, keramika, suhomesnati proizvodi i nezaobilazna začinska mljevena paprika. Na sajmu sudjeluje i nekoliko destilerija i vinarija koje će predstaviti svoje rakije, likere i vrhunska vina - kaže direktorica Majić.

BRUNO JOBST

U Turističkoj zajednici napominju da se Ribarski dani održavaju prema rasporedu i u slučaju kiše. Naime, za posjetitelje je osiguran natkriveni prostor - šator za konzumaciju hrane i pića te za glazbeno-kulturni program.

Majić napominje kako su zvijezde manifestacije Mate Bulić s nastupom u petak od 21 sat, Mejaši u subotu od 21 sat i Tamburaški sastav Ravnica u nedjelju od 18 sati.

- U subotu će se organizirati Natjecanje u jedenju ljute paprike, nakon čega slijedi nastup kulturno-umjetničkih društava iz cijele regije, a svečano otvaranje 26. Ribarskih dana je u petak u 19 sati. Pozivamo građane da nas posjete, opuste se i uživaju u događajima - poručuje Senata Majić, direktorica TZO-a Bilje - Kopački rit.

Progam traje od 13. do 15. rujna, pa je tako prvog dana, u petak, predviđena od 13 sati gastroponuda ribljih i lovačkih specijaliteta, a u isto je vrijeme i sajam autohtonih proizvoda uz zabavu uz DJ Ila.

BRUNO JOBST

Nakon 19 sati, za kada je predviđeno svečano otvaranje, zabava se nastavlja u 19.30 sati sa Starvoice Bandom, a u 21 sat je koncert Mate Bulića.

U subotu, 14. rujna, od 13 sati gostima je na raspolaganju gastroponuda ribljih i lovačkih specijaliteta i sajam autohtonih proizvoda, od 11 sati ih zabavlja DJ Ila. U 12.30 počinje Natjecanje u jedenju ljute paprike, u 14 sati nastupaju kulturno-umjetnička društva, u 19.30 svira Pertlik Band, u 21 sat Mejaši, a u 23 sata je The Garden.

U nedjelju, 15. rujna, od 13 sati je gastroponuda ribljih i lovačkih specijaliteta, a također od 13 sati otvoren će biti sajam autohtonih proizvoda. U 11 sati je natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša (Ferenca Kiša 17, Kopačevo), vrijeme od 12 sati rezervirano je za Tamburaški sastav Quercus, od 14.30 za Arany Csárdás te od 18 sati za Tamburaški sastav Ravnica. 

GOJKO MIITĆ