Prevencija na Sajmu antikviteta

Prevencija na Sajmu antikviteta

PU osječko-baranjska
10.9.2024., 16:12
SVE ZA SIGURNOST GRAĐANA

Prevencija policije na svim događajima

Djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske, zaduženi za prevenciju, bili su aktivni posljednjih dana, a njihovi su štandovi, na kojima su savjetovali građane, dijelili brošure i odgovarali na sva pitanja, bili na svim važnijim događajima koji su se zbili u Osijeku, od utakmice Hrvatske s Poljskom na Opus Aerni, Sajma antikviteta, Sajma sigurnosti i opreme - DEFCROS.

Na Sajmu antikviteta, koji je održan u Parku kralja Držislava, policijski službenici za prevenciju uz informativne letke nacionalnih i lokalnih preventivnih projekata informirali su građane. Najviše upita građana bilo je o sudjelovanju u prometu biciklista, vozača osobnih prijevoznih sredstava (električnih romobila) i pješaka. Stariji sugrađani detaljno su informirani o različitim vrstama prijevara preko komunikacijskih sredstava, koje su učestale posljednjih mjeseci, i žrtve su uglavnom starije osobe, a mlađe dobne skupine informirane su o pravilnom i sigurnom sudjelovanju u prometu kao pješaci i putnici u vozilu.

Prevencija na Sajmu antikviteta
PU osječko-baranjska

Ovakva događanja prilika su građanima da u neposrednom kontaktu s policajcima, s naglaskom na prevenciji, razmjenjuju iskustva kao i da se dodatno informiraju o elementima sigurnosti u područjima za koja su iskazali interes.

Policijska uprava osječko-baranjska predstavila se i na Sajmu sigurnosti i obrane-DEFCROS, gdje su prezentirali sredstva za rad koja koristi Jedinica specijalne i interventne policije kao i sredstva koju koristi prometna policija.

Prevencija policije na utakmici Hrvatska - Poljska
PU osječko-baranjska

Bez djelatnica policijskih službenica za prevenciju nije mogla proći ni utakmica Lige nacija između Hrvatske i Poljske, gdje su proveli lokalni preventivni projekt "Budi navijač, a ne razbijač" i nacionalni preventivni projekt "Zajedno protiv govora mržnje". Prije utakmice, prilikom ulaska na stadion, policajke su komunicirale s mlađim i starijim navijačima kako bi ih potaknule na poštovanje zakonskih propisa, upozorile na probleme i posljedice nereda i nesportskog ponašanja na nogometnim i drugim utakmicama te posljedicama koje ostavljaju na društvo. Provođenjem preventivnih aktivnosti želi se povećati sigurnost na športskim natjecanjima, a posebice na nogometnim utakmicama, smanjiti vrijeđanje na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi te spriječiti bilo kakav oblik mržnje, nasilja, vrijeđanja i uništavanja.