UHDDR SV. ROK
8.9.2024., 20:35
1991. RATNICI, A SADA HUMANITARCI

Dragovoljci iz “Svetog Roka” darivali djecu

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata "Sveti Rok" Osijek jako je društveno angažirana, a pojedine su aktivnosti usmjerene na najranjivije kategoriije - među njima su i djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci. Tajnik Udruge Goran Radičevć i predsjednik Robert Šafar ostali su iznenađeni zahvalnicom kojom su im iz ustanove koja se 29 godina brine o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi uzvratili za nedavni posjet i dobročinstvo kojim su ju razveselili.

Nedavno su ih posjetili i uručili donaciju, majice i lopte. Šafar podjeća na teško vrijeme, svi znaju, napominje, za Rosinjaču i žrtve koje su podnijeli kao dobrovoljci koji su bili na svim ratištima. "Mi smo ponos Hrvatske, što smo branili i obranili Osijek. Ljudi nas pamte po Rosinjači, gdje je 5. prosinca 1991. poginulo 16 naših suboraca.

Robert Šafar i Goran Radičević

Robert Šafar i Goran Radičević

UHDDR SV. ROK

Svake godine obilježavamo sjećanje na naše poginule, u čemu nas prate Grad Osijek, Osječko-baranjska županija i Ministarstvo hrvatskih branitelja. U današnje vrijeme mira bavimo se humanitarnim radom za najmlađe kategorije. Svaki Uskrs i Božić podijelimo prigodne pakete, podijelili smo 44 majice NK Osijek, više od 800 Biblija za djecu i mladež. Ove godine darovali smo djeci u SOS Selu Ladimirevci majice s našim znakom i natpisom Osječko-baranjske županije, s kojom imamo jako dobru suradnju, kao i s Gradom Osijekom. Plus što smo podijelili 30 lopti za djecu do četiri godine i badmintone, a za onu veću prave nogometne lopte, lopte za košarku i lopte za odbojku - kaže Šafar, napominjući kako su ponosni na to što rade te da će se baviti time dok god ih zdravlje služi i dok su živi.

UHDDR SV. ROK

- Zoran Relić, direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci, uzvratio nam je zahvalnicom za naš angažman. Prema njegovim riječima, mi smo jedina udruga iz Osijeka i šire koja se odlučila na ovu humanitarnu akciju, kojom promoviramo sport, zdrav način života, s obzirom na to da znamo kakva su naša djeca i da su ovisna o računalima i mobitelima. Pokušavamo kao dragovoljci Domovinskog rata utjecati na najmlađe, na najranjivije skupine, a to su djeca bez roditelja pod skrbništvom SOS Dječjeg sela Ladimirevci, da ih se povuče u sport i da se počnu baviti njime kao zdravim načinom života. Ovo nije jedina naša humanitarna akcija. Imali smo i humanitarne akcije usmjerene djeci iz Ukrajine, koja su, progonjena ratom, došla ovamo, dijelimo pakete za vjerske blagdane i nastavit ćemo tu tradiciju. Izuzetno dobru suradnju imamo s direktorom. Moram napomenuti da do ovog projekta ne bi došlo da nas Osječko-baranjska županija preko natječaja nije podržala. Prepoznala je naše težnje i naš rad, i odobrila financijska sredstva. U suradnji s njom djelujemo humanitarno za djecu - kaže Goran Radičević.

UHDDR SV. ROK