Osijek, 13. 11. 2023, Jug 2. Ugao Opatijseke i Srijemske ulice, Trg na Jugu. Izrada njaveceg murala u Osijeku - Jug 2. Izrada murala Udruga "Hip-hop Osijek" Association. Armando El-Hag Hassan...sniimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
7.9.2024., 08:30
U SRIJEMSKOJ I UMAŠKOJ ULICI

Street Art festival urbanih umjetnika

Jug II ovih je dana pod pravom opsadom grafitera. Pri tome ne mislimo ništa loše - naprotiv, riječ je o urbanom uljepšavanju pročelja zgrada. Prvo su šest dana članovi Kohorte Jug II radili 160 kvadratnih metara velik grafit, znak svoje udruge, na pročelju zgrade u Opatijskoj ulici, koji uistinu izgleda impresivno. Sada će se grafitiranje onih malo iskusnijih uličnih umjetnika održati također na Jugu II, u Umaškoj i Srijemskoj ulici. Što će se tamo točno događati, doznajemo od Armanda El-Hag Hassana, predsjednika udruge Hip-Hop Osijek, vrsnog plesača, plesnog koreografa i grafitera.

Osijek, 24. 08. 2024., Tuđmanov most, grafitti, grafiti, izrada, grafita, projekt - Mladi za ljepši grad, Armando El-Hag Hasan, Kohorta, Udruga BrezaSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST

- Odlučili smo se na organizaciju Street Art Festivala, prvog osječkog događanja na kojem će se oslikavati veliki graffiti murali na pročeljima zgrada te održavati besplatne DJ, Graffiti i plesne radionice. Na samom festivalu bit će i prigodna Chill zona, gdje ćete moći pogledati Artbeat izložbu stickera, sjesti na piće na našu improviziranu Barcelona Pub terasu i pojesti nešto s mobilnog štanda Pizzerije Novi Saloon. Ujedno ćete moći pronaći nešto zanimljivo na štandovima Antifolk Branda i Kohorte, a sve će zaokružiti zabavni dio programa na kojem će nastupati lokalni glazbeni izvođači, govori nam Armando, dodajući kako će u samu izradu murala biti uključeno devetero graffiti i street art umjetnika iz Hrvatske, koji će tijekom subote oslikavati pročelja zgrada u Umaškoj i Srijemskoj ulici.

Osijek, 20. 05. 2023, Trg A. Starcevica, grafiteri, grafiti, natjecanje, druzenje, DJSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST

Inače, riječ je o urbanim umjetnicima koji su jako dobro znani u grafiterskom svijetu. Sprejeve će u rukama imati Mr. Pain, Atek, Mor, Dale, Mario 234, Wasko, Moler, Malow i Armando, a za glazbeni dio bit će zaduženi DJ Armando, DJ Mefa, MC Rima i Tyfa Beatbox. Svi oni koji se žele upoznati s grafitima mogu to učiniti od 16 do 18 sati na graffiti radionici, od 18 do 19 sati je breakdance radionica, a od 19 sati dolazi vrijeme za DJ-eve te konačna fešta od 20 sati.

Osijek, 20. 05. 2023, Trg A. Starcevica, grafiteri, grafiti, natjecanje, druzenje, DJSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST

Udruzi Hip-Hop Osijek u urganizaciji Street Art Festivala pomogli su Grad Osijek, Unikom i Kreativna agencija Adverta.