Erdut, 09. 09. 2023, X. Wine&Bike tour, utrka po vinogradima erdutskog vinogorja, dani otvorenih vrata podruma, izlobzbe i zabavni programsnimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
6.9.2024., 18:47
NASTUP POZNATOG GLUMCA I GLAZBENIKA

Spoj sporta, kulture i enogastronomije

Erdut je ovog vikenda opet domaćinom manifestacije "Wine & Bike Tour Erdut 2024", koja spaja sport, kulturu i enogastronomiju na europskoj Eurovelo biciklističkoj ruti uz Dunav, privlačeći ljubitelje vina, biciklizma i prirode iz cijele regije. Događaj simbolizira završetak ljeta i početak sezone berbe grožđa te pruža priliku za slavlje uz lokalne vinare, glazbenike i umjetnike. U subotu od 10 do 12 sati održava se Wine & Bike biciklističko-vinska utrka (ruta Aljmaš - Erdut), gdje će biciklisti natjecanjem u skupljanju vinskih butelja na odabranim lokacijama duž rute imati priliku osvojiti nagrade. Na Danu otvorenih podruma posjetitelji će moći degustirati vrhunska vina lokalnih vinarija Erdutskog vinogorja, a od 19 do 20 sati u Erdutskim vinogradima je večer umjetnosti, poezija i vina. Od 18 sati do ponoći održava se i DJ on wine session - Flegma @In Da Sofa. Sva događanja su besplatna, a jedino se za koncert Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora u prekrasnom ambijentu Erdutskih vinograda plaća ulaznica.

Besplatan prijevoz osiguran je za sve posjetitelje iz Osijeka do Erdutskih vinograda i natrag. Polasci s Gajeva trga u Osijeku su u 18 i 18.45, a povratak je predviđen u 23 i ponoć.