USTUPLJENA FOTOGAFIJA
5.9.2024., 19:25
60+ ZA UMIROVLJENIKE

Tai-chi, zumba, balet, radionice, sve je besplatno

Uz ispunjavanje prijavnog obrasca sudjelovanje u svim radionicama za umirovljenike je besplatno

Klub 60+ poziva umirovljenike da se uključe u projektne aktivnosti u sklopu projekta Mladost u duši i zdravlje u tijelu. Grad Osijek sufinancira provođenje niza radionica namijenjenih umirovljenicima. Radionice počinju 9. rujna i provodit će se jedanput tjedno do kraja prosinca.

Zainteresirani umirovljenici mogu se prijaviti za radionice tai-chija, zumbe, baleta, zvukoterapije te umjetničko-kreativne radionice.

Tai-chi zdravstveno-rekreativne radionice vodi dugogodišnja praktičarka tehnike tai-chi, Branka Zorko, u prostorijama udruge Klub 60+ (Otokara Keršovanija 33, Osijek), srijedom od 15 do 16 sati. Tai-chi je univerzalna vještina specifičnih usporenih pokreta, koja dovodi do jedinstva i ravnoteže uma i tijela kroz pokret svih dijelova tijela kao cjeline.

Zumba je plesni fitness program koji uključuje plesne i aerobne pokrete koji se izvode uz energičnu glazbu. Zumba Gold rekreativni ples inačica je klasične zumbe nižeg intenziteta i osmišljena je da zadovolji anatomske, fiziološke i psihološke potrebe starijih osoba. Radionice vodi licencirana trenerica zumba tehnike Danijela Periš, srijedom od 16.30 do 17.30.

U sklopu radionica rekreativnog plesa provodit će se i Baletne radionice za seniore pod vodstvom umirovljene balerine HNK Zrinke Stilinović. Radionice su prilagođene starijim osobama bez ili s malo iskustva u baletu.

Zvukoterapija – glazbeno-terapeutske radionice provode se uz upotrebu niza instrumenata koji imitiraju zvukove prirode (gongovi, bubnjevi, vjetrena zvona, šuškalice, nataraj, kalimba, zvučne i kristalne zdjele te drugi instrumenti), a kojima se postiže duboko mentalno i tjelesno opuštanje, što povoljno utječe na sve psihofizičke procese u tijelu. Radionice vodi licencirana zvukoterapeutkinja Mirta Šulmajster Šodić, petkom od 18 do 19 sati.

Umjetničko-kreativne radionice obuhvaćaju različite tehnike poput slikanja na papiru, oslikavanja stakla, svile, restauracije namještaja, izrade predmeta od gline, decoupage, izrada suvenira, radionice filcanja, prigodne blagdanske radionice i dr. Radionice vodi pedagoginja Muzeja Slavonije Jesenka Ricl srijedom od 10 do 12 sati (dio radionica provodit će se u Muzeju Slavonije).

Uz ispunjavanje prijavnog obrasca sudjelovanje u svim radionicama za umirovljenike je besplatno. Broj mjesta u grupama je ograničen te su prijave obvezne na mail: [email protected] (ili na broj mobitela: 098/1673185 od 15 do 16 sati). n