Defcros stiže u Osijek

Defcros stiže u Osijek

F.KLEN/MORH
5.9.2024., 07:00
DEFCROS U GOSPODARSKOM CENTRU

Sajam najmodernije borbene tehnologije

Gospodarski centar u Osijeku okupit će u četvrtak i petak brojne međunarodne stručnjake, kao i brojne poduzetnike, iz područja obrane i sigurnosti u sklopu Međunarodnog sajma sigurnosti i obrane - DEFCROS. Tom prigodom Oružane snage javnosti će predstaviti svoju najsuvremeniju borbenu tehnologiju, a među njima je i Mistral 3, koji čini veliki skok u tehnologiji u mnogim segmentima. Mistral 3 novi je oružani sustav Hrvatske vojske koji je u isto vrijeme označio početak modernizacije protuzračne obrane HV-a: riječ je o višeslojnom integriranom sustavu PZO-a koji ima sposobnost obrane zračnog prostora od širokog spektra prijetnji.

Defcros stiže u Osijek
F.KLEN/MORH

Izloženi će biti i helikopteri Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Black Hawk i Kiowa Warrior, a u isto vrijeme na promidžbenom štandu Ministarstva obrane piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s pomoću VR naočala posjetiteljima će dočarati pogled iz svojih kabina, ali i one zainteresirane upoznati sa zanimljivostima i specifičnostima zanimanja vojni pilot. DEFCROS će biti prigoda i za razgledanje oklopnih vozila Hrvatske vojske, među kojima su Patria, tenk M84, MRAP i MAX PRO vozila te drugo. Od naoružanja i opreme na DEFCROSU bit će, između ostalog, izloženi i snajperi, jurišne puške, strojnice i teške strojnice, kao i padobranska, alpinistička i ronilačka oprema te oprema za izviđanje.

Posjetitelji će u sklopu DEFCROSA imati priliku doznati sve zanimljivosti i izazove vojnog poziva, ali i saznati sve o mogućnostima zapošljavanja i razvoja karijere unutar Hrvatske vojske. S druge strane, kadeti Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” otkrit će sve o kadetskom načinu života i studijima koji mladima pružaju mogućnost gradnje časničke karijere. U konačnici, DEFCROS će biti mjesto gdje će se moći dobiti i sve informacije o dobrovoljnom vojnom osposobljavanju.