Osijek, 03. 08. 2024., kod školjke, sajam antikvitetaSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
5.9.2024., 19:17
RIZNICA ZA LJUBITELJE STARINA

Sajam antikviteta opet ove subote

Bliži nam se rujansko izdanje Sajma antikviteta, u organizaciji Tržnice d.o.o. Osijek i uz supokroviteljstvo Turističke zajednice grada Osijeka, koji je prava riznica za ljubitelje starina i kolekcionare, ali i za sve one koji žele jednostavno uživati u šarmantnoj atmosferi ispunjenoj jedinstvenim predmetima.

Sajam se tradicionalno održava svake prve subote u mjesecu u Parku kralja Držislava (kod Školjke) od 9 do 14 sati. Na brojnim štandovima možete pronaći pravu riznica predmeta iz prošlosti: od namještaja, slika i keramike do nakita, knjiga, stripova i vojnih predmeta, a u posljednje vrijeme sve su zastupljenije i gramofonske ploče. Tu su i ručno rađeni proizvodi lokalnih obrtnika i proizvodi seoskih gospodarstava, drvene igračke za djecu, unikatni nakit, razni uporabni predmeti, zatim sirevi, suhomesnati proizvodi, med, kolači i sl.

Osijek, 03. 08. 2024., kod školjke, sajam antikvitetaSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST

Sajam je sjajna prilika da pronađete jedinstven i vrijedan predmet za svoj dom, ali i da se pomaknete u drugo vrijeme i upoznate bogatu povijest ovog kraja. Čarobna atmosfera sajma privlači posjetitelje svih dobnih skupina, a mnogi Osječani ne propuštaju ni jedno izdanje.

Neke su od zanimljivosti sajma širok izbor antikviteta i kolekcionarskih predmeta, ručno rađeni proizvodi i lokalni proizvodi (slatki i ljuti), prijateljska atmosfera i lokacija koja je idealna za šetnju i druženje. Upravo ovo potonje Osječanke i Osječani najčešće ističu kao najljepšu odliku Sajma, koji je već godinama mjesto okupljanja prije prvih subotnjih kavica. Nerijetko će ih ondje zabaviti i kakav glazbeni nastup ili priredba, no najveća su radost, reći će mnogi, susreti s dragim osobama.

Ako ste u potrazi za jedinstvenim iskustvom i želite uroniti u bogatu povijest Osijeka, Sajam antikviteta savršeno je mjesto za vas. Dođite i uživajte u šarmantnoj atmosferi i brojnim zanimljivim predmetima!