tRČIMO ZA MENTALNO ZDRAVLJE
ustupljena
5.9.2024., 19:22
FILOZOFSKI FAKULTET OSIJEK

Potrčimo za mentalno zdravlje s Kopike

U povodu obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja Filozofski fakultet u Osijeku treći put organizira utrku Trčimo za mentalno zdravlje. U svrhu podizanja svijesti o važnosti mentalnog zdravlja i naglašavanja zaštitnih čimbenika u njegovu očuvanju, tom se manifestacijom promoviraju pozitivni učinci tjelesne aktivnosti na mentalno zdravlje i psihološku dobrobit. Naime, istraživanja pokazuju da trčanje ima pozitivne učinke na mentalno zdravlje - smanjuje simptome depresije i anksioznosti, poboljšava raspoloženje, povećava samopouzdanje i seksualno zadovoljstvo te smanjuje doživljaj stresa.

Filozofski fakultet stoga u subotu organizira utrku u duljini od pet kilometara sa startom/ciljem u 17 sati na osječkoj Kopiki (istočni ulaz). Utrka se organizira uz suorganizatore: Sportski rekreacijski klub RUN4FUN, Klub studenata psihologije Psihos i Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Osijeku, uz potporu Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku, Osječko-baranjske županije te uz logističku podršku Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka.

Kako su priopćili s Filozofskog fakulteta, startnina/kotizacija za sudjelovanje u utrci iznosi sedam eura, što uključuje majicu za trčanje s logom utrke, bogat startni paket s darovima sponzora, elektroničko mjerenje vremena (čip) i objavu rezultata, medalju za sudjelovanje, okrepu na stazi i cilju (voda), medalje i poklone sponzora za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji, točeno pivo za sudionike utrke (nakon trčanja, naravno) i organizaciju utrke.

- Pozivaju se sve građanke i građani da podrže ovu manifestaciju, prate sve informacije na stranici Trčimo za mentalno zdravlje na Facebooku i Instagramu te da sudjeluju u utrci prijavom na https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/6729, gdje su navedeni i detalje o utrci i uplati startnine - priopćili su organizatori.