Mural na Jugu
Gojko Mitić
5.9.2024., 19:09
ZABLISTALO PROČELJE ZGRADE

Kohortaši s Juga II pokazali kako se voli svoj kvart, golemi je mural osvanuo na zgradi

Kad se male ruke slože, uistinu sve se može! Na pročelju zgrade u Opatijskoj ulici, prekoputa Konzuma, osvanuo je golem grafit, od 160 kvadrata, uistinu lijep znak Kohorte, podružnice Jug II, koja je stara 16 godina. Crtanje grafita organizirali su članovi Kohorte Jug II, a kako je došlo do realizacije, doznali smo od jednog od organizatora, Krešimira Miličića.
- Okupilo se nas desetak mlađih, amaterskih crtača s Juga i, naravno, navijača Osijeka, odlučili smo napraviti mural na temu NK Osijek, Kohorte i Hrvatske. Na Jugu je dosad na pročeljima, uz dozvolu stanara zgrada, osvanulo 40-ak grafita, ali ovaj je definitivno najveći u Osijeku - 160 kvadrata. Crtali smo ga šest dana, osam sati dnevno. Dečki su prvo izradili skicu na papiru, a nakon toga su je, u punom većem mjerilu, preselili na pročelje, s mrežom i ocrtavanjem. I rezultat je sjajan - rekao je Miličić.
Dečki s Juga II ponosno ističu kako je mural financirala grupa navijača Osijeka, kohortaši sa Sjenjaka, iz Višnjevca, Čepina, Tenje, ali i drugih dijelova Osijeka, pomogavši u nastajanju murala.
Grafit je uistinu impozantan, na ponos vrijednih kohortaša s Juga II. Poručuju nam kako im se slobodno mogu javiti stanarii zgrada i u drugim dijelovima Osijeka ako žele grafit/mural na svome pročelju. Naravno, uz sve potrebne dozvole. Kažu nam da im samo trebaju donacije u obliku boje i sprejeva, oni će sve ostalo.
Proteklih dana, za nastajanja murala, ispred zgrade u Opatijskoj bilo je živo, okupilo se nekoliko generacija navijača Osijeka, budno prateći što crtači rade. Atmosferu s Juga II svakako treba “upumpati” u DNK nogometaša Osijeka, to bi im moglo pomoći s rezultatima. Grad na Dravi danas slavi! 

Mural na Jugu
Gojko Mitić
Mural na Jugu
Gojko Mitić