TJEDAN HARRYJA POTTERA, GISKO, OSIJEK
USTUPLJENE FOTOGRAFIJE
2.9.2024., 17:45
OKUPILO SE 120 MALENIH ČAROBNJAKA

Učili o magiji i zaštitnim čarolijama, pravili ukrase

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek deveti je put zaredom postala na tjedan dana dom najslavnijem čarobnjaku na svijetu. Da ljubav prema Harryju Potteru ni u knjižničara, a ni u (mladih) građana Osijeka ne jenjava, bez obzira na davnu godinu objave serijala, svjedoči činjenica kako interes za radionice ne popušta, te da sve budu popunjene danima prije početka manifestacije.

- Ove se godine GISKO tjedan Harryja Pottera održao od 26. do 30. kolovoza, a, kao i uvijek, dobrodošli su bili svi čarobnjaci, ali i bezjaci dobre volje u dobi od 9 do 99 godina. Progam je bio šarolik, uključivao je kreativne i sportske radionice te neizostavnu provjeru znanja - kaže Ivana Turk, djelatnica Odjela za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek (GISKO).

TJEDAN HARRYJA POTTERA, GISKO, OSIJEK
USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Na radionici Red feniksa mali su čarobnjaci učili o magiji i zaštitnim čarolijama u veseloj igri pokvarenoga telefona, a u Duelantskom klubu primjenjivali su znanje u individualnim i ekipnim čarobnjačkim dvobojima. Čarobnim 3D olovkama izrađivali su Harry Potter predmete i ukrase poput nakita i privjesaka - objašnjava naša sugovornica.

- Obuka za neizrecivce bila je whisper challenge – igra čitanja s usana. Kraj je tjedna obilježio kviz Izazov!, temeljen na američkoj igri Jeopardy!, a naši su knjižničari preuzeli ulogu Joška Lokasa. GISKO je inačica jedino uključivala kazne za netočne odgovore, poput čučnjeva, sklekova i trčanja, pa je ovo bio sve samo ne dosadni kviz - ističe Ivana Turk.

TJEDAN HARRYJA POTTERA, GISKO, OSIJEK
USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Tijekom pet dana GISKO tjedna Harryja Pottera na radionicama je sudjelovalo više od 120 malenih čarobnjaka, a s obzirom na to da je ovo bila deveta manifestacija, ostaje nam vidjeti kakva će nam čudesa GISKO pripremiti dogodine. Do tada uživajte u fotografijama s ove manifestacije koje su pripremili naši suradnici iz GISKO-a.