Ivan Radić Dječji vrtić Tenja
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
2.9.2024., 12:17
POČETAK NOVE PEDAGOŠKE GODINE

Gradonačelnik Radić u Tenji otvorio novi dječji vrtić za 116 djece

Radić je najavio još dva nova vrtića - u Gradskoj četvrti Retfala i Mjesnom odboru Lijeva obala.

Ove godine u osječke vrtiće krenulo je rekordnih 3611 djece, a s početkom nove pedagoške godine u ponedjeljak, 2. rujna, s radom je započeo i novi dječji vrtić u Tenji, jedan od pet što novih što dograđenih i obnovljenih osječkih dječjih vrtića sufinanciranih iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO). U ponedjeljak ga je sa suradnicima obišao gradonačelnik Ivan Radić.

Ivan Radić Dječji vrtić Tenja
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

- Izuzetno mi je drago što smo danas u najvećem mjesnom odboru Grada Osijeka, u Tenji, koja je dobila novi vrtić. Zahvalio bih se izvođaču koji je i prije ugovorenog roka završio radove, tako da su djeca s početkom pedagoške godine mogla krenuti u ovaj prekrasan vrtić - poručio je.

Novi vrtić u Tenji pohađa 116 djece u šest odgojnih skupina, a o njima brine 12 odgojiteljica. Vrijednost svih radova iznosi dva milijuna eura, od čega je više od milijun iz NPOO-a. Gradonačelnik je podsjetio kako su sredstva za dječje vrtiće otkako je preuzeo odgovornost za upravljanje gradom udvostručena.

Tenja, 02. 09. 2024, Obilazak Dječjeg vtića Tenja i ujedno obilježavanje početka pedagoške godine u osječkim vrtićima...snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ

- U odnosu na 2021. godinu kada se u vrtiće ulagalo 5,6 milijuna eura, danas ulažemo 11,8 milijuna eura. Imamo 49 skupina više nego 2021. godine i 153 odgojiteljice više nego tada. Mislim da su to odlični rezultati koje smo napravili u našem mandatu. Podsjetit ću kako su u 30 godina u Osijeku izgrađena samo dva vrtića, a mi smo danas s početkom nove pedagoške godine otvorili čak četiri nova vrtića - istaknuo je gradonačelnik, najavivši kako će do kraja godine biti otvoren i peti novi vrtić, onaj u GČ Novi grad, na Uskim njivama.

S time, dodao je, Grad Osijek neće stati kada govorimo o ulaganjima u vrtiće. Naime, odobrena su sredstva za energetsku obnovu vrtića na Mačkamami (2,5 milijuna eura) i dječjeg vrtića Krijesnica (0,6 milijuna eura), dok će se zgrada u Školskoj ulici u središtu Osijeka u kojoj je bila jedna privatna srednja škola prenamijeniti u vrtić, a planirana vrijednost tih radova iznosi jedan milijun eura.

Tenja, 02. 09. 2024, Obilazak Dječjeg vtića Tenja i ujedno obilježavanje početka pedagoške godine u osječkim vrtićima...snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ

- S obzirom da u centru grada imamo potrebu za vrtićima, a nažalost Grad Osijek ondje nema svoja zemljišta kako bi izgradio novi vrtić, ušli smo u svoje vlasništvo u Školskoj ulici i od te ćemo zgrade napraviti novi vrtić. Također, danas mogu najaviti i da će jedna naša gradska četvrt i jedan mjesni odbor u budućnosti dobiti vrtiće, a to su Lijeva obala, gdje ćemo ići u izgradnju novog vrtića, jer smo došli do podataka da je i ondje zbog sve većeg broja mladih obitelji potreban novi vrtić. On je već sada u fazi projektiranja, a uskoro ćemo krenuti s projektiranjem i potpuno novog vrtića u Retfali. S time ćemo zaokružiti priču o čak osam novih vrtića u našem mandatu - rekao je Radić, poželjevši što ljepši i bezbrižniji boravak u vrtićima svoj djeci koja su u ponedjeljak krenula u novu pedagošku godinu.

Tenja, 02. 09. 2024, Obilazak Dječjeg vtića Tenja i ujedno obilježavanje početka pedagoške godine u osječkim vrtićima...snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ

Ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Ana Mihaljević rekla je kako je 3611 djece koja su u ponedjeljak krenula u vrtić čak 1007 novoupisane.

- Za njih ovaj dan nosi posebno uzbuđenje i tremu, ali isto tako i njihovim roditeljima, tako da mi je izuzetna čast što smo danas u MO Tenja koji je napokon dobio vrtić kakav zaslužuje. Ovom prilikom bih se htjela zahvaliti na izvrsnoj suradnji MO Tenja i župniku koji nam je prošle pedagoške godine ustupio prostore pastoralnog centra u kojem smo zbrinuli djecu s ovog područja - rekla je Mihaljević, dodavši kako u novoj pedagoškoj godini Dječji vrtić Osijek ima puno planova koji se odnose na edukacije za odgojiteljice te suradnje koje će pružiti dodatne sadržaje u osječkim dječjim vrtićima.

Gradski vijećnik s područja Tenje Josip Mihaljević rekao je kako je ponosan na činjenicu da je Tenja dobila novi dječji vrtić, istaknuvši kako je on bio od velike potrebe.

- Vidimo da je tu preko 100 djece pronašlo svoj prostor u kojem će odrastati i napraviti prve korake u školovanju. Veliko je uzbuđenje, ne samo mene kao gradskog vijećnika i roditelja, nego i svih drugih roditelja koji su danima ranije obilazili vrtić. Danas kada smo ušli u novi vrtić možemo biti izuzetno ponosni i zahvalni Gradu i svima koji su omogućili da se on izgradi - rekao je Mihaljević.