ZEMLJA BEZ GRANICA, 2024., FESTIVAL, OSIJEK
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
2.9.2024., 07:30
ZEMLJA BEZ GRANICA OŽIVILA SNOVOGRAD

Bilo je spektakularno, kreativno, ali i zabavno

Događanjem pod nazivom Snovograd prikazani su rezultati petodnevnog rada s 32 radionice jubilarnog, 20. Festivala

Snovograd je uspješno izazvao svijet, svi su pobijedili i s osmijehom na licu zatvorili Zemlju bez granica. Zaključak je to završnog događanja Snovograda, u kojemu su prikazani rezultati petodnevnog rada 32 radionice i brojnih prijatelja Udruge Breza.

Osijek, 27. 08. 2024, Tvrđa, dvorište Kazamata, Ekonomska škola, Stara pekara, Dom tehnike, Trg Vatroslava Lisinksog, Zemlja bez granica, radionice, sportsak parlaonica... Bojan Jambrošić.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ

Završen je jubilarni, dvadeseti obiteljski festival Zemlja bez granica, koji je i ovaj put uspješno obranio titulu najvećega i najboljega festivala u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Ponovno vraćen na mjesto početka – u osječku Tvrđu, Snovograd je bljesnuo starim sjajem i privukao nekoliko tisuća posjetitelja iz svih dijelova Slavonije i Baranje. Domaćici Snovograda, predsjednici udruge Breza Suzani Vargović pridružili su se zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin, zamjenik veleposlanika Švicarske Konfederacije Thomas Casur, Marija Krišto, pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za pripremu i provedbu projekata Osječko-baranjske županije i Domagoj Mikulić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU-a.

ZEMLJA BEZ GRANICA, 2024., FESTIVAL, OSIJEK
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Svim sudionicima, posjetiteljima i prijateljima Zemlje bez granica, članovi udruge Breza zahvalili su na društvenim mrežama: "Ideja bez mukotrpnog truda i rada je tek neiskorišten potencijal. Dragi naši stanovnici Zemlje bez granica, hvala vam na volji, kreativnosti, želji, trudu i sudjelovanju. Svim volonterima i ostalim pomagačima, voditeljima radionica, prijateljima, obiteljima i sponzorima zahvaljujemo na bezuvjetnoj ljubavi i podršci tijekom cijelog ovog projekta."

Zemlja bez granica imala je brojne goste

Voditelji radionica i gosti popratnih događanja, poput panel-rasprava i koncerata bili su brojni poznati umjetnici, sportaši i popularne osobe: Irena Grdinić, Mario Lipovšek Battifiaca, etnobend Veja iz Pazina, grupa Meritas, Jelena Radan, Bojan Jambrošić, Mihovil Španja, Ivica Kostelić, Mirna Rajle Brođanac, Robert Seligman, Uršula Tolj, Malajski Tapir, Dario Marčac, Ivana Mišerić, Krešimir Mišak, Krešimir Sučević Međeral, Jelusick bend, čiji je frontmen Dino Jelusić, Davor Dedić, a sve ih je okupio Goran Bošković.

Ekipa Zemlje bez granica širi se iz dana u dan, a ideja nikada nije bilo više. Od prijatelja, obiteljskih članova pa sve do uredskih pasa i beba, svi su bili uključeni doslovce 24 sata dnevno u ovu manifestaciju. U brojkama bi to izgledalo ovako: 400 djece u radionicama, 32 radionice, više od 60 voditelja radionica, više od 30 volontera. Svakodnevno je bilo više stotina posjetitelja, na panel-raspravama i koncertima i puno više, a na završnoj večeri organizatori procjenjuju da je bilo 4000 ljudi.

Osijek, 27. 08. 2024, Tvrđa, dvorište Kazamata, Ekonomska škola, Stara pekara, Dom tehnike, Trg Vatroslava Lisinksog, Zemlja bez granica, radionice, sportsak parlaonica...Ivica Kosterlić.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ

U programu je sudjelovalo desetak osnovnih i srednjih škola s područja Osječko-baranjske županije uz partnere iz Hrvatske, Mađarske, Ukrajine i Švicarske. I ono što je najvažnije od svega, djeca, kojoj je ovaj festival namijenjen, sretna su i zadovoljna.

ZEMLJA BEZ GRANICA, 2024., FESTIVAL, OSIJEK
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
ZEMLJA BEZ GRANICA, 2024., FESTIVAL, OSIJEK
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA