GOJKO MITIĆ
1.9.2024., 18:10
UŽIVALE SVE GENERACIJE

Osječka ljetna noć u znaku 80-ih godina sljubila glazbu i ples

Osječani su dočekali i novu dekorativnu rasvjetu na pješačkom mostu, koju je u 21 sat upalio gradonačelnik Ivan Radić

Šetnjica, ples, dobro raspoloženje. Na to bismo mogli svesti sve Osječke ljetne noći, pa i posljednju, kolovošku, koja je tradicionalno održana posljednje subote u mjesecu, kao i svaki put u organizaciji Turističke zajednice grada Osijeka i Grada Osijeka, koji su i ovoga ljeta, rekli bismo, odradili sjajan posao. Osijek je krajem svakog od triju ljetnih mjeseci bio velika pozornica koja je sljubljivala glazbu, ples i proizvode lokalnih obiteljskih gospodarstava, u čemu su se, što je zapravo najljepše u cijeloj priči, pronalazile i uživale sve generacije Osječanki i Osječana, kao i brojni gosti iz Slavonije i Baranje.

GOJKO MITIĆ

Posljednja Osječka ljetna noć prošla je u znaku 80-ih godina prošlog stoljeća. Na Trgu A. Starčevića od 20 do 23 sata širili su se zvuci jedne od najzanimljivijih dekada kada je glazba u pitanju, a čitavu večer publiku je zabavljao i animirao Osječanima dobro poznati plesni studio Shine, uz DJ-eve Lendvay i Paulus koji su probrali najbolje hitove. Cijeli je središnji gradski trg tako bio prostrana pozornica, ili plesni podij na kojem su kukove razgibali i profesionalni i amaterski plesači.

GOJKO MITIĆ

Promenada je već tradicionalno bila mjesto na kojemu smo mogčli pronaći lokalne obrtnike i njihove unikatne proizvode, a šetnju je ondje uljepšala sada već dobro poznata udruga Volim gramofonske ploče čiji članovi garantiraju odličan glazbeni ugođaj gdje god selektirali i pupštali glazbu.

Oduševljenje nakon i treće uspješne Osječke ljetne noći nije krila direktorica Turističke zajednice grada Osijeka Tajana Rogulja.

GOJKO MITIĆ

"Treća Osječka ljetna noć kao dodatna boja u šarenoj lepezi mnogobrojnih manifestacija koje su svoj termin rezervirale za kraj kolovoza u gradu Osijeku u znaku je rasplesanih 80-tih. Zadovoljno mogu reći da su Osječke ljetne noći već pomalo utkane u tradiciju grada na Dravi i da kao takve postaju manifestacije koje se ne propuštaju. Tome zasigurno svjedoči puno središte grada u kojem uz Osječane susrećemo sve više turista i posjetitelja iz regije. Kao svojvrsno simbolično zaključivanje ljetnih događanja, uz završnicu Osječkog ljeta kulture, ovaj je vikend zapravo i jedan uvod u mnogobrojne jesenje manifestacije kako u Osijeku tako i u bližoj okolici", rekla je direktorica TZ-a grada Osijeka.

GOJKO MITIĆ

U sklopu Osječke ljetne noć Osječani su dočekali i novu dekorativnu rasvjetu na pješačkom mostu, koju je u 21 sat, i to u prigodnim bijelo-plavim bojama upalio gradonačelnik Ivan Radić.

"Vjerujem da smo svi s nestrpljenjem čekali da jedan od simbola našeg grada, naš pješački ili bijeli most, kako ga volimo nazivati, zasvijetli kao što je večeras zasvijetlio, godinu dana nakon njegove temeljite rekonstrukcije i obnove. Nakon obnove mosta, primijetili smo kako je dekorativna rasvjeta dotrajala te smo ju zamijenili novom koja ima 220 svjetiljki, modernija je od prijašnje, a most će i dalje svijetliti u različitim bojama, tako da ćemo sve prigodne događaje za Osijek, Hrvatsku i svijet i dalje moći simbolično obilježavati" rekao je gradonačelnik.

Paljenje nove rasvjete na pješačkom mostu

Paljenje nove rasvjete na pješačkom mostu

Milan Bugarić
GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ