Nk Osijek. Godišnje ulaznice. Vizual
Nk Osijek
29.8.2024., 07:15
POKUŠAO UĆI S TUĐOM ULAZNICOM

Umjesto gledanja utakmice na Opus Areni odveli ga u policijski pritvor

Kažnjen je sa 450, a zbog dva dana pritvora, kazna je smanjena na 370 eura

Od kada je svijeta i vijeka, ljudi će se pokušati negdje "prošvercati" ili dobiti nešto jeftinije, no jeftino definitivno nije prošao Slavonac koji je u nedjelju pokušao ući s tuđom godišnjom ulaznicom u osječku Opus Arenu na utakmicu između Osijeka i Rijeke.

Naime, Slavonac je u žurnom postupku proglašen krivim jer je, kako stoji u presudi, u nedjelju, 25. kolovoza, u 20.45 došao na ulaz G8 u Opus Arenu te je predočio godišnju iskaznicu za sezonu 2024./2025. koja je glasila na tuđe ime. Osim toga uza se nije imao ni osobnu iskaznicu, pa su ga zaštitari predali policijskim službenicima Jedinice interventne policije PU vukovarsko-srijemske koji su pomagali osječkim policajcima u održavanju reda na utakmici.

Zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, odnosno zbog pokušaja nedopuštenog ulaska na stadion, mora platiti 450 eura kazne. U kaznu mu se uračunava vrijeme provedeno u zadržavanju u prostorima policije, i to od nedjelje u 20.50 do ponedjeljka u 10.30, što se računa kao dva dana zatvora, odnosno 79,64 eura, pa mu ostaje platiti još 370,36 eura. Na presudu se ima pravo žaliti.

Osijek, 27.07. 2023, Opus Arena. UEFA Europ Conference League 2023/2024. Osijek - ZTE, durgo predkolo Konferenciijske lige.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ

Očito su kontrole na ulazu u stadion postale rigoroznije, a to nam je posvjedočio i dugogodišnji navijač.

- Prošle godine moglo se s kupljenom godišnjom ulaznicom druge osobe, koja uključuje kup i ligaške utakmice, normalno doći na utakmicu, sjedneš na mjesto za koje je ulaznica, i to je bilo to. Bio sam tako i ja četiri puta u Opus Areni na bratovu mjestu. Od ove godine se uz tu godišnju iskaznicu mora pokazati i osobna iskaznica, i ako nije na tvoje ime, zaštitari te upute na blagajnu i kupi kartu", kaže nam dugogodišnji navijač NK Osijek i dodaje kako s članskom iskaznicom kupuje ulaznicu s popustom, i tada može birati gdje će, naravno na slobodno mjesto, sjesti.

IZ PRAVILNIKA

Ni nositelj ulaznice, ni vlasnik godišnje ulaznice, ni bilo koja druga osoba ne mogu prenijeti ili dodijeliti “bilo koja prava koja proizlaze iz ulaznica kao ni same ulaznice trećim stranama bez suglasnosti NK Osijek”. Ulazak na tribine znači bezuvjetan prihvat pravila koja vrijede za sve one koji dolaze na utakmicu, a jedno od njih je da svaki kupac ili korisnik ulaznice ili godišnje ulaznice mora poštovati odredbe pravilnika i Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. “NK Osijek izražava dobrodošlicu svim gledateljima na stadion Opus Arena te kao organizator utakmice zadržava pravo provjere i kontrole podataka s ulaznice i usporedbe s osobnim podacima, zbog čega je nužno posjedovati osobne dokumente”, navodi, između ostalog, osječki prvoligaš.

Na svakom stadionu u svijetu netko pokuša ući s tuđom ulaznicom. Kontrola je povjerena redarskoj službi i policiji, i to nema veze s klubom. Nekome se može činiti grubo i "blesavo" što se s tuđom ulaznicom ne može na stadion, ali klubovima je u interesu da se takve stvari ne događaju zbog sigurnosnog aspekta.

U Pravilniku o općim uvjetima kupovine i korištenja ulaznica i godišnjih ulaznica, odnosno pretplata NK Osijek za natjecateljsku godinu 2024./2025., koji je uprava kluba donijela 1. srpnja ove godine, navodi se da, između ostalog, zbog sigurnosnih razloga te kako bi se osiguralo redovno i nesmetano odvijanje utakmice nositelj ulaznice ili godišnje ulaznice mora slijediti upute NK Osijek, sigurnosnog osoblja, policije i administracije na stadionu na kojem se održava utakmica. Sa svima navedenima nositelj ulaznice ili godišnje ulaznice treba surađivati ako se traži predočenje nositeljeva identiteta na događaju, u obliku službenog dokumenta s fotografijom, ili suglasnost za konfiskaciju zabranjenih predmeta koje posjeduje.