Osijek, 31. 07. 2024, Javna vatrogasna postrojba Osijek, JVP Osijek, vatrogasci potpomognuti članovima iz Aljmaša, Našica... Krenuli su na more u ispomoć kolegama u gašenju požara na obali.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
29.8.2024., 19:01
SJEĆANJE NA KORNATE

Sirenama odaju počast poginulim vatrogascima

Vatrogasci iz cijele Hrvatske će u svim vatrogasnim postrojbama i organizacijama, u znak sjećanja i počasti za poginule vatrogasce na Kornatima, u petak u 15.25 upaliti vatrogasne sirene u trajanju od jedne minute. U povodu obilježavanja 17. obljetnice kornatske tragedije, u kojoj je poginulo 12 vatrogasaca: Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević, Ante Jurićev - Mikulin na Kornatima 30. kolovoza 2007., te Marinko Jurić, pripadnik DVD-a Stari Grad, koji je poginuo 29. kolovoza 2007. godine tijekom gašenja požara na Hvaru, sve vatrogasne postrojbe na području Osječko-baranjske županije formirat će postroj vatrogasnih vozila i postroj vatrogasaca u radnim vatrogasnim odorama. Jedini koji je preživio kornatsku tragediju je Frane Lučić.
- Vatrogasci će upaliti svijeće te će u 15.25 zvučnim i svjetlosnim signalizacijama na postrojenim vatrogasnim vozilima u trajanju od jedne minute, njima u spomen, iskazati dužno poštovanje i počast. Počast će se na isti način odati poginulim vatrogascima u svim vatrogasnim postrojbama u Hrvatskoj - doznajemo od Zorana Pakšeca, glavnog zapovjednika Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije.