BRUNO JOBST
29.8.2024., 14:29
U SUBOTU OSJEČKA LJETNA NOĆ

Šetnjica, ples, dobro raspoloženje

Premda se ljeto polako primiče kraju, još uvijek u Osijeku možemo uživati u toplim i sunčanim danima te brojnim manifestacijama koje su svoj termin rezervirale za kraj kolovoza. Jedna od stanovnicima najvećeg slavonskog grada najdražih svakako je Osječka ljetna noć, u organizaciji Turističke zajednice grada Osijeka i Grada Osijeka, koja će se i u svom posljednjem, trećem ovoljetnom izdanju u subotu, 31. kolovoza, rasprostirati lijevom i desnom stranom rijeke Drave te starim i novim jezgrama grada.

I ovaj put preporuka je posjetiteljima da pripreme svoje plesne cipelice i prepuste se ritmu glazbe, jer će se na Trgu A. Starčevića od 20 do 23 sati širiti zarazni zvuci i ritmovi iz prošlosti, gdje će ih čitavu večer zabavljati i animirati dobro poznati i energični plesni studio Shine uz DJ-eve Lendvay i Paulus koji pripremaju hitove iz popularnih i rasplesanih 1980-ih godina. U ovom slučaju - čitav je svijet pozornica, a ljudi – plesači! Tako će i cijeli središnji gradski trg biti prostrana pozornica, ili plesni podij na koji su pozvani i profesionalni i amaterski plesači, ali i oni kojima je dovoljno njihanje bokovima ili lagani dvokorak. Osvježenje od ove rekreacije moći će se pronaći u kombijima s bar cugom prigodno smještenima tik do glavne vreve u organizaciji Kombi bar Drive.

promo

Promenada je već tradicionalno mjesto na kojemu svoje mjesto pronalaze lokalni obrtnici čije ćete unikatne proizvode moći razgledati (i kupiti!) nošeni dobrom glazbom. Naime, na Šetalištu kardinala Franje Šepera od 19 do 23 sata bit će priređen popularan koncept šetnje i druženja, a kao i do sada, za glazbeni užitak pobrinut će se udruga Volim gramofonske ploče.

Iz TZ-a grada Osijeka poručuju kako ljeto još uvijek traje, stoga ne propustite uživati u posljednjoj Osječkoj ljetnoj noći te bogatoj ponudi različitih osječkih manifestacija. Uživat ćete u šetnji živahnim gradom na Dravi koji će se od kolovoza oprostiti uz ples, glazbu i sveopću zabavu.

BRUNO JOBST

Osječka ljetna noć dugogodišnja je zabavna manifestacija koja u ljetnim mjesecima oživljava atmosferu na ulicama i trgovima Osijeka. Gastronomija, glazba, performansi, autohtoni proizvodi, druženje – sve to doživjet ćete nađete li se u gradu na Dravi u vrijeme OLJN-a. Spoj opuštene zabave i toplog zraka ljetne noći privlači brojne posjetitelje da se prošeću osječkim korzom, romantičnom promenadom uz Dravu i brojnim drugim površinama, prolazima i šetnicama središta grada. Aktivnosti i sadržaj naći će se za sve uzraste, a zabava redovito potraje do kasnih noćnih sati! 

Andrea Ilakovac