Beketinci selo
Općina Čepin
29.8.2024., 19:17
ULAGANJA U BEKETINCE - SELO ČEPINSKOG KRAJA

Komunalna infrastruktura gotova nakon 800 godina

Konačno ishođena građevinska dozvola za izgradnju sanitarne kanalizacijske mreže

Beketinci su selo, reklo bi se, nekako "sneruke", jer nije uz glavnu cestu, no ipak nije selo čepinske općine "sneruke" što se tiče investicija. U čepinskoj općinskoj upravi objavili su da je ishođena građevinska dozvola za izgradnju sanitarne kanalizacijske mreže. Načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac kaže kako se vodi briga o tome da se svi dijelovi općine razvijaju, u skladu s mogućnostima.

- Izgradnjom sanitarne kanalizacijske mreže privest će se kraju izgradnja kompletno nove komunalne infrastrukture u naselju Beketinci. Naime, Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša izdao je građevinsku dozvolu investitoru Vodovod-Osijek d.o.o. za zahvat u prostoru infrastrukturne namjene vodno-gospodarskog sustava (cjevovod odvodnje otpadnih voda), 2.a skupine – Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Vladislavci - Vuka - Sanitarna kanalizacijska mreže naselja Beketinci, Vuka, Hrastovac i Dopsin – III. FAZA – Sanitarna kanalizacijska mreža naselja Beketinci - pojašnjavaju u Općini ovaj projekt s opsežnim naslovom.

GOJKO MITIĆ

Inače, u Beketincima je 2017. godine izgrađen vodoopskrbni sustav ukupne vrijednosti oko 2.800.000 kuna, kao dio cjelokupnog EU projekta "Regionalni vodoopskrbni sustav" Osijek. Većina sredstava sufinancirana je iz europskih fondova, a Općina Čepin projekt sufinancirala u visini od 4 % ukupnog iznosa.

Provedena je i plinofikacija 2019. godine, gdje je investitor projekta bio HEP Plin.

- Što se tiče dugo očekivane izgradnje nove, moderne rasvjete na novoj niskonaponskoj mreži na betonskim stupovima, uz veliki trud i pomoć Općine Čepin konačno su riješeni komplicirani imovinskopravni odnosi s vlasnicima parcela preko kojih prolazi niskonaponska mreža i slično, te je HEP ODS pri samom kraju ishođenja građevinske dozvole, čije se izdavanje očekuje početkom rujna. U proteklih 12 godina Općina Čepin uspješno je privela kraju izgradnju kompletne komunalne infrastrukture u naselju Beketinci koje postoji više od 800 godina. Kompletna komunalna infrastruktura bit će dovršena izgradnjom sanitarne kanalizacijske mreže te izgradnjom moderne rasvjete na niskonaponskoj mreži - kaže čepinski načelnik.

Plinifikacija Beketinci

Plinifikacija Beketinci

ustupljena

Tonkovac navodi kako se sustavno, uz velike investicije, u Beketince ulagalo proteklih godina u sve ono što mještanima svih dobnih kategorija čini društveni i druge oblike života ugodnijima u selu. Tako se ulaže i u igrališta, školu, a s novim projektima će se nastaviti i dalje. 

GOJKO MITIĆ