05.03.2022., Osijek, Zupanijska 4, skupstina saveza povijesnih postrojbi hrvatske vojske, velika vijecnicaSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
28.8.2024., 17:52
NOVA SJEDNICA SKUPŠTINE ŽUPANIJE

Prijedlozi novih poticaja u turizmu

Županijske potpore za razvoj i unaprjeđivanje ruralnog turizma proširiti će se ubuduće i na korisnike koji imaju prebivalište odnosno sjedište izvan područja Osječko-baranjske županije, ali pod uvjetom da se objekt registriran za pružanje turističkih odnosno ugostiteljskih usluga u turizmu nalazi na području županije. Jedan je ovo od prijedloga o kojemu će se raspravljati na današnjoj sjednici Županijske skupštine, prvoj nakon ljetne stanke.
Predsjednica Skupštine Ivana Bagarić predložila je dnevni red od ukupno 21 točke, između ostalog bit će tu informacija o financijskom poslovanju gradova i općina na području županije u 2023. godini, potom i informacija o poljoprivrednoj proizvodnji na području županije. Sjednica će uobičajeno početi "aktualnim satom", za koji vijećnici postavljaju pitanja i predlažu inicijative, naravno iz domena rada župana i tijela županijske lokalne samouprave.
Sjednica će se održati u Velikoj vijećnici Skupštine Županije (Županijska 4), s početkom u 10 sati. Prijenos sjednice omogućen je i preko interneta, preko mrežne stranice Osječko-baranjske županije (www.obz.hr).