ustupljena
27.8.2024., 18:50
BEZBRIŽNO ŠKOLOVANJE U OPĆINI BILJE

Prvašićima paketi, a ostalima 40 eura

Da su ljudi u fokusu, posebice mladi, potvrdila je ponovno biljska općinska uprava. Uoči školske godine ponovno su odlučili pomoći roditeljima u opremanju djece školskim priborom i potrepštinama. Načelnik Općine Bilje Željko Cickaj poziva roditelje da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na sufinanciranje nabave osnovnoškolskih potrepština za školsku 2024./2025., koji se nalazi na općinskoj internetskoj stranici.

- Hoćemo rasteretiti roditelje dijela troškova opremanja njihovih školaraca, a to je dio naše socijalne politike i mjera koje provodimo pomažući mladima tijekom cijelog razdoblja školovanja, od osnovne škole do fakulteta - kaže načelnik Željko Cickaj.

Za učenike prvog razreda Općina Bilje pripremila je pakete koji će im biti uručeni prvog školskog dana, tako da nije potrebno kupovati ništa po knjižarama. Paketi sadrže kutiju za likovni s vodenim i drvenim bojicama, temperama, pastelama, paletom za miješanje boja, glinamolom, plastelinom, ljepilima, zaštitnu foliju za klupu, krede za vanjsko crtanje, flomasteri, kistove, škarice, kolaž papire, gumicu, ugljen za crtanje, grafitne olovke, šiljilo, pa čak i pamučnu majicu za tjelesni, pisanku, crtančicu, bilježnicu za geometriju, ruksak za rezervnu odjeću/obuću i naljepnice za označavanje odjeće.

- Osim paketa za prvašiće Općina je za učenike od drugog do osmog razreda pripremila također potpore. Sufinancirat ćemo nabavu školskih potrepština, što uključuje udžbenike za izborne predmete, radne bilježnice, zbirke zadataka, kutije za tehnički pribor, likovne mape, atlase i ostali školski pribor. Sufinancirani dio iznosi do 40 eura po učeniku, a odobrava se u iznosu predočenog računa. Roditelji u svrhu odobravanja općinske pomoći uz zahtjev trebaju priložiti preslik osobne iskaznice, originalni računa o kupnji školskih potrepština te broj računa banke na koji će im biti isplaćena sredstva novčane pomoći - kaže Cickaj. Pravo na sufinanciranje moći će se ostvariti do kraja 2024. godine.