osijek, 30 rujna 2022, headoneastsnimio zdenko pušić
zdenko pušić
27.8.2024., 18:12
PRVI VIKEND U LISTOPADU

HeadOnEast i tri uistinu sadržajna dana u Tvrđi

U glazbenom programu sudjeluju Psihomodo Pop, Dado Topić & Generacija 5, Vojko V., Letu štuke

Uz informaciju kako Osječko-baranjska županija tijekom prvih sedam mjeseci ove godine bilježi turistički rast u odnosu prema prošloj, rekordnoj godini za 8,6 posto u dolascima i 6,6 posto u noćenjima, obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić, najavio je i održavanje šestog izdanja manifestacije HeadOnEast. Središnja je to turistička manifestacija koja u Osijek donosi najbolje od Slavonije i Baranje. Festival je to glazbe, umjetnosti, gastro i eno ponude, sporta i dobre zabave, koji s lokalnom zajednicom povezuje partnerstvo, snažna emocija i održivost, a sve s ciljem turističkog rasta destinacije.

- Obilježavamo šestu godišnjicu festivala, koji je 2019. godine krenuo iz Tvrđe kao popratni dio programa Dana hrvatskog turizma, koji su se prvi put održali u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Nakon temeljite obnove Tvrđe HeadOnEast se 2023. godine vratio na matičnu poziciju, a u 2024. godini opet se vidimo u Tvrđi, najvećoj cjelovitoj sačuvanoj baroknoj kompoziciji iz 18. stoljeća u Hrvatskoj – rekao je Lukić.

LUKIĆ, HEADONEAST, HEDONIST, NAJAVA, KOLOVOZ 2024.
OBŽ

Ovogodišnji HeadOnEast organizira se od 4. do 6. listopada te nudi iduće programe: Vino.grad, Beercuz, Kuće svjetla (svjetlosne projekcije), In da Sofa, Art livadu, Dječje stvaraonice, StreetFood, HeadOnKviz, Zona vinila, Osječki glazboplov, Essekiraonica, Glazbena kuhaonica, StreetArt Jam, brojne radionice, izložbe, vođenja i glazbeni program, koji uključuje Psihomodo Pop, Dadu Topića & Generaciju 5, Vojka V., Letu štuke, Cubismo, Electric Corn, Demetronomes, Zvjezdana Ružića i brojne druge domaće umjetnike i DJ-eve.

- Tijekom tri dana posjetitelje očekuju brojni događaji, a HeadOnEast programi prikazuju sve ono što destinacija nudi cijele godine, od enogastronomije do mini izdanja manifestacija. Zbog toga je iznimno važna kvalitetna suradnja s lokalnim turističkim zajednicama te udrugama, školama i drugim institucijama koje iz godine u godinu dodatno obogaćuju program festivala – rekla je u ovoj prigodi Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

DOMINIRAJU DOMAĆI GOSTI

Specifičnost HeadOnEasta jest što je svojevrsni “showroom manifestacija”, koje se organiziraju u destinaciji cijele godine. Dio ponude odnosi se na enogastronomiju, degustacije, turistička vođenja, cooking show, animacijske programe za djecu, kreativne radionice za sve dobne skupine realizirane u suradnji s lokalnim udrugama. Posljednji dan događaja, rezerviran je za sport i rekreaciju ili za Febire – festival biciklističke rekreacije Hrvatske.

Turizam na području Osječko-baranjske županije bilježi kontinuirani rast, i dalje su domaći gosti dominantni, a slijede ih gosti iz Njemačke, Mađarske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Poljske i Austrije.

Događaj organiziraju Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjska županija uz brojne partnere - Grad Osijek, Turističku zajednicu grada Osijeka, Kreativnu agenciju Adverta, Regionalni centar kompetencija Virtuos Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, Glazbenu školu Franje Kuhača i još brojne druge.